Cheap flights

Categorized | Wizz Air

Wizz Air nema korisničku podršku u Srbiji

Wizz Air, jedina prava niskotarifna aviokompanija koja leti iz Beograda, svojim putnicima ne nudi nikakvu korisničku podršku. Našoj redakciji su se javili putnici koji nisu mogli da stupe u kontakt sa ovom kompanijom ni na jedan predviđen način.

Najveća neprijatnost je svakako poruka “Izabrali ste nepostojeći servis” kada pokušate da pozovete korisnički servis Wizz Air-a za Srbiju na broj telefona 0900-233-234.

Na ovom specijalnom broju telefona koji se prema informacijama Wizz Air-a plaća 59 dinara po minutu razgovora, javlja se automat sa porukom da je servis koji ste birali nepostojeći.

Kupovina aviokarte nije jednostavan posao. Postoje brojne naizgled sitne stvari koje mogu da se pretvore u velike probleme i zato je putnicima često lakše da taj posao prepuste profesionalcima. Međutim, to kod Wizz Air-a nije moguće. Ako neko ne želi, ili ne može sam da obavi sve što je potrebno, on može da pozove call centar, poručuju iz ove kompanije preko sopstvenog internet sajta.

Preko korisničkih centara koji postoje za svaku zemlju posebno putnici mogu da obave čitav niz poslova od rezervacije karte i prtljaga pa do rezervisanja specijalnog prtljaga, kupovine posebnih usluga poput “prioritetnog ukrcavanja”, biranja sedišta ili rezervacije sedišta sa više prostora za noge (extra legroom).

Veoma važna funkcija korisničkog centra (call centra) je i mogućnost promena kupljene karte ili izvršene rezervacije.

Promene leta, imena putnika ili greške u kucanju prilikom samostalnog rezervisanja putem interneta mogu skupo koštati putnike. Ove akcije se mogu obaviti preko call centra.

Ali šta kada je on “nepostojeći” u stvarnosti iako na zvaničnom internet sajtu stoji naznačen sa veoma detaljnim objašenjenjem kako se može dobiti i koliko će koštati (ilustracija gore desno).

Putnici nemaju drugi način komunikacije sa Wizz Air-om i jedino im preostaje da se obrate mejlom. Za te svrhe postoji samo automatski obrazac za reklamacije, ali po popunjavanju ovog obrasca putnik može da zaboravi na odgovor.

Iz Wizz Air-a ne stižu odgovori. I to ne samo na reklamacije i pisma putnika već ni na novinarska pitanja. Iako postoji poseban kontakt za medije, na desetine naših pitanja ovoj kompaniji nije stigao ni jedan odgovor od kada Wizz Air leti iz Beograda.

Našoj redakciji se nedavno javila i jedna putnica Wizz Air-a koja je samostalno preko internet sajta ove kompanije kupila karte za Rim. Ona je pogrešila prilikom kucanja imena putnika i umesto slova I otkucala je slovo J.

Nakon detaljne provere Wizz Air-ovih strogih pravila saznaje da se njena greška smatra “tipografskom”, dakle običnom greškom u kucanju i da se takve greške mogu ispraviti veoma jednostavno pozivom call centra. Ispravka tipografske greške je besplatna ali će putnik morati da plati specijalnu tarifu za pozivanje call centra (59 dinara za minut). Ona pokušava da preko email adrese kontaktira Wizz Air, pa potom i preko naznačenog call centra, ali odgovora nema dok je call centar “nepostojeći servis”.

Putnica se potom upućuje na aerodrom “Nikola Tesla” kako bi u direktnom kontaktu sa aerodromskom službenicom zaduženom za Wizz Air dobila informaciju da se ovakva promena smatra promenom imena i da će je to koštati 60 evra. Na insistiranje putnice da se prema pravilima kompanije to ne smatra promenom imena već samo ispravkom greške u kucanju službenica nakon dužeg ubeđivanja veoma brzo vrši ispravku, naravno bez ikakve nadoknade.

Posle svega ostaje opšti utisak da je Wizz Air nezainteresovan za putnike i njihove probleme. Nijedan kanal za komunikaciju sa putnicima u Srbiji ne radi ili ne radi kako treba. Putnici nemaju kome da se žale, pošto njihova prava na reklamaciju u ovom slučaju nema ko da obezbedi. Putnica koju je jedno pogrešno slovo moglo da košta kao i cela aviokarta pokušala je da pomoć zatraži u tržišnoj inspekciji. Tamo su je uputili na “ogranak koji je zadužen za turizam i avioprevoz”, ali inspektorka koja radi u tom ogranku “nije nikada čula za Wizz Air”. Ipak sasvim nezainteresovano je poručila da bi kompaniju trebalo kontaktirati mejlom ili telefonom.

Pošto smo to već probali i utvrdili da ne radi možemo da vas posavetujemo da dobro pazite kada kupujete aviokartu kako vam se ne bi desilo da vam zatreba korisnički centar.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

koliko traje let sarajevo aqaba, bar do I letovi, nis aerodrom cene, wizz air tuzla memingen u oktobru, autobus od beograda do minhena, let hanover nis, PrepoznatljivaRyanairova|AirSerbia, aerserbija, avio karte beograd, let iz beograda do malte trajanje, Cene avio karte Beograd-Akra, jat red voznje, razdaljina izmedju memingena i minhena, viz air skopje, air srbija cene karata, konstantin aerodrom nis, tuzla berlin letovi nedeljom, qatar airways open day belgrade 2013, letnji period letenja dortmund nis, kojim danima er srbija leti na maltu, jat airways, avio karte beograd-torino, kolika je razdaljina od frankfurta do berlina, jatov let Solun Moskva dsnas i sutra, avionske karte za nemacku air serbia, malta sofija red voznje, cеnа niš kеln аvijonskа kаrtа, kvar aviona sviss sto leti iz beograda koliko kasni, dali ima direktni let iz Srbije za Hamburg, cena avio karata, red voznje aerodrom b smer, cena leta sa airpink od beograda do minhena, avio karte nis charleroi, wizzair red letenja Nemacka Srbija, norvegian belgrade oslo, aerodrim temisvar dolasci, podao u inostranstvu preko ambasada, fly dubai beograd, wizz Air niski ajrosrom, najjeftinija karta za toronto, tunisair srbija, vreme trajanja leta beograd pariz, NIS AIRPORT, etihad airways konkurs, dali ce poceti letovi sa wizz airom sa niskog aerodroma za pariz, iata 461 kurs, avio nis thessaloniki, trajanje leta beograd barselona, niski aerodrom letovi, Kontrola beograd, telefon vizair beograd, beograd salzburg let, stjuardese konkurs air serbia, er srbija etihat posao za kopilota, skopje lion letovi, vizz air karta beograd berlin cena, JAT kontrola leta, broj telefona aerodroma nis, beograd solun voz, aerodrom morava kraljevo red letenja, najbolje mesto u avionu, areodrom nis, najeftiniji let do hamburga, air one serbia, beograd madrid voz, swarofski serbija, wizz air beograd red letenja, vremenski put avionom do australije iz srbije, jevtine avio karte tuzla bazel vazir, avionska karta nis zurich, jat tehnika konkurs, telefon aerodrom nis informacije, letovi za tuzlu iz njemačke, kolika je razdaljina između langenfelda i diseldorfa, wizzair rs, wizz air pravilnik za prtljag, trajanje leta london beograd, svi avio prevoznici koji lete iz Beograda do Stokholma, wizair nis, nis-ljubljana avionom, cena autobuske karte beograd pula, najeftinija avio karta beograd new york direktan let, wizer stoholm neograd, aerodrom nis car konstantin veliki odlasci, www avijon airserbija za podgoricu, cjene avionskih karata dizeldorf beograd, cene karata za avio saobracaj jat srbija, let budimpesta malta koliko traje, aerodrom konstantin veliki nis dolasci, avionska karta skooje moskva, beograd zirih, norwegian air shuttle beograd, wizzair sofia cirih, aviokompanija viser beograd-dortmund, airserbia rs, jevtine avio karte air srbija, temisvar beograd flüge, srbija voz red voznje stranstvo avtobus, koliko je rastojanje u kilometrima između vasingtona i njujorka, dozvoljeni prtljag u avionu za alanju