Cheap flights

Categorized | Wizz Air

Wizz Air nema korisničku podršku u Srbiji

Wizz Air, jedina prava niskotarifna aviokompanija koja leti iz Beograda, svojim putnicima ne nudi nikakvu korisničku podršku. Našoj redakciji su se javili putnici koji nisu mogli da stupe u kontakt sa ovom kompanijom ni na jedan predviđen način.

Najveća neprijatnost je svakako poruka “Izabrali ste nepostojeći servis” kada pokušate da pozovete korisnički servis Wizz Air-a za Srbiju na broj telefona 0900-233-234.

Na ovom specijalnom broju telefona koji se prema informacijama Wizz Air-a plaća 59 dinara po minutu razgovora, javlja se automat sa porukom da je servis koji ste birali nepostojeći.

Kupovina aviokarte nije jednostavan posao. Postoje brojne naizgled sitne stvari koje mogu da se pretvore u velike probleme i zato je putnicima često lakše da taj posao prepuste profesionalcima. Međutim, to kod Wizz Air-a nije moguće. Ako neko ne želi, ili ne može sam da obavi sve što je potrebno, on može da pozove call centar, poručuju iz ove kompanije preko sopstvenog internet sajta.

Preko korisničkih centara koji postoje za svaku zemlju posebno putnici mogu da obave čitav niz poslova od rezervacije karte i prtljaga pa do rezervisanja specijalnog prtljaga, kupovine posebnih usluga poput “prioritetnog ukrcavanja”, biranja sedišta ili rezervacije sedišta sa više prostora za noge (extra legroom).

Veoma važna funkcija korisničkog centra (call centra) je i mogućnost promena kupljene karte ili izvršene rezervacije.

Promene leta, imena putnika ili greške u kucanju prilikom samostalnog rezervisanja putem interneta mogu skupo koštati putnike. Ove akcije se mogu obaviti preko call centra.

Ali šta kada je on “nepostojeći” u stvarnosti iako na zvaničnom internet sajtu stoji naznačen sa veoma detaljnim objašenjenjem kako se može dobiti i koliko će koštati (ilustracija gore desno).

Putnici nemaju drugi način komunikacije sa Wizz Air-om i jedino im preostaje da se obrate mejlom. Za te svrhe postoji samo automatski obrazac za reklamacije, ali po popunjavanju ovog obrasca putnik može da zaboravi na odgovor.

Iz Wizz Air-a ne stižu odgovori. I to ne samo na reklamacije i pisma putnika već ni na novinarska pitanja. Iako postoji poseban kontakt za medije, na desetine naših pitanja ovoj kompaniji nije stigao ni jedan odgovor od kada Wizz Air leti iz Beograda.

Našoj redakciji se nedavno javila i jedna putnica Wizz Air-a koja je samostalno preko internet sajta ove kompanije kupila karte za Rim. Ona je pogrešila prilikom kucanja imena putnika i umesto slova I otkucala je slovo J.

Nakon detaljne provere Wizz Air-ovih strogih pravila saznaje da se njena greška smatra “tipografskom”, dakle običnom greškom u kucanju i da se takve greške mogu ispraviti veoma jednostavno pozivom call centra. Ispravka tipografske greške je besplatna ali će putnik morati da plati specijalnu tarifu za pozivanje call centra (59 dinara za minut). Ona pokušava da preko email adrese kontaktira Wizz Air, pa potom i preko naznačenog call centra, ali odgovora nema dok je call centar “nepostojeći servis”.

Putnica se potom upućuje na aerodrom “Nikola Tesla” kako bi u direktnom kontaktu sa aerodromskom službenicom zaduženom za Wizz Air dobila informaciju da se ovakva promena smatra promenom imena i da će je to koštati 60 evra. Na insistiranje putnice da se prema pravilima kompanije to ne smatra promenom imena već samo ispravkom greške u kucanju službenica nakon dužeg ubeđivanja veoma brzo vrši ispravku, naravno bez ikakve nadoknade.

Posle svega ostaje opšti utisak da je Wizz Air nezainteresovan za putnike i njihove probleme. Nijedan kanal za komunikaciju sa putnicima u Srbiji ne radi ili ne radi kako treba. Putnici nemaju kome da se žale, pošto njihova prava na reklamaciju u ovom slučaju nema ko da obezbedi. Putnica koju je jedno pogrešno slovo moglo da košta kao i cela aviokarta pokušala je da pomoć zatraži u tržišnoj inspekciji. Tamo su je uputili na “ogranak koji je zadužen za turizam i avioprevoz”, ali inspektorka koja radi u tom ogranku “nije nikada čula za Wizz Air”. Ipak sasvim nezainteresovano je poručila da bi kompaniju trebalo kontaktirati mejlom ili telefonom.

Pošto smo to već probali i utvrdili da ne radi možemo da vas posavetujemo da dobro pazite kada kupujete aviokartu kako vam se ne bi desilo da vam zatreba korisnički centar.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

polasci aviona unisu, air serbia banja luka, tezina prtljaga, BEOGRAD EINDHOVEN AVIO, wizzer srpski, zagreb malta trajanje leta, slike aerodroma el prat u barseloni, er srbija polasci, avion nis hamburg povratna, refundacija leta jeftinog leta air srbija, AUTOBUS BEOGRAD ATINA, eftini avio karti, nisko tarifni letovi, mail eplitalia com loc:US, eftini avionski karti, air serbia dolasci, er srbija bgd london, jat beograd red letenja, aedrum nikola tesla cena karte begrad frafurt, let beograd nev york, air serbia akcija dve karte za cenu jedne, low cost beograd atina, konkurs za stuardese, air serbia letovi za podgoricu, infomacije potovanje so vizzer skopje malmo, autobuski prevoz do minhena, slike aviona po noci, Montenegro Airlines Red Letenja, aerodrom konstantin veliki nis polasci za prag i cena karata, carter letovi iz beograda, austrian airlines srbija, wizzair letovi, let beograd london u koliko sati, zadar skoplje avionom, wizz iz, odlasci aer srbia, Wizzair Jeftine Karte, aerodrom nis departure, airserbia ljubljana beograd, avio lerovi beograd ninberg, Air Serbia red letnji red letova Berlin Beograd, wizzair 25 oktobar vreme polska iz dortmunda za belgrade, jat odlasc, letovi studgard mostar, wizzair nis srbija polasci avgust, promotivne cene air srbija za njujork, eftini letovi od skopje, anything, 9septembar, red letenja air serbia, google air vizzar satelitsko pratenje skopje geteborg, wizair ninberg beograd, Direktan prevoz iz Berna do Marseja, autobuski prevoz beograd minhen, linijski taksi novi sad aerodrom, aerodrom nis mapa, flyairone srbija, beograd zirih, qatar open day belgrade, jat red letenja odlasci, autobus varsava beograd, red voznje aerodromski nis, vreme leta beograd šangaj, Koliko traje let iz brisela do malte, catering aerodrom in nis, skola za stuardese, prava putnika kojima je otkazan avionski let, air srbija raspored letenja, direktni let zagreb oslo i obrnuto, let beogtad banja luka, avion nis hamburg, tuzla berlin letovi nedeljom, taxi sa aerodroma car konstantin nis, avionom nis bratislavu red voznje, kako rezervisati avio kartu nis meningen, wizz begin skoplje, car konstantin nis aerodrom raspored, wizzer dortmund, air serbia nis curisch, aerodrom morava kraljevo red letenja, koliko traje let brisel beograd, skywork beograd, konstantin veliki aerodrom nis telefon, eirsrbija, beograd new york red letenja, www airserbia rs, wizzair cirih beograd, broj telefona aerodrom nis, nis ajrodrom, jatov let Solun Moskva dsnas i sutra, 900 220 227, nis hamburg avion, aerodrom nis konstantin veliki, plata kol centar etihad, aerodrom nis car konstantin veliki red letenja, najeftinije wizzair karte za 22 avgust, malta sofija red voznje, JAT prodaja karata, u koliko sleće avion u frankfurt iz beograda poleteo u 12 i 13, dolasci aerodrom konstantin veliki