Cheap flights

Categorized | Wizz Air

Wizz Air nema korisničku podršku u Srbiji

Wizz Air, jedina prava niskotarifna aviokompanija koja leti iz Beograda, svojim putnicima ne nudi nikakvu korisničku podršku. Našoj redakciji su se javili putnici koji nisu mogli da stupe u kontakt sa ovom kompanijom ni na jedan predviđen način.

Najveća neprijatnost je svakako poruka “Izabrali ste nepostojeći servis” kada pokušate da pozovete korisnički servis Wizz Air-a za Srbiju na broj telefona 0900-233-234.

Na ovom specijalnom broju telefona koji se prema informacijama Wizz Air-a plaća 59 dinara po minutu razgovora, javlja se automat sa porukom da je servis koji ste birali nepostojeći.

Kupovina aviokarte nije jednostavan posao. Postoje brojne naizgled sitne stvari koje mogu da se pretvore u velike probleme i zato je putnicima često lakše da taj posao prepuste profesionalcima. Međutim, to kod Wizz Air-a nije moguće. Ako neko ne želi, ili ne može sam da obavi sve što je potrebno, on može da pozove call centar, poručuju iz ove kompanije preko sopstvenog internet sajta.

Preko korisničkih centara koji postoje za svaku zemlju posebno putnici mogu da obave čitav niz poslova od rezervacije karte i prtljaga pa do rezervisanja specijalnog prtljaga, kupovine posebnih usluga poput “prioritetnog ukrcavanja”, biranja sedišta ili rezervacije sedišta sa više prostora za noge (extra legroom).

Veoma važna funkcija korisničkog centra (call centra) je i mogućnost promena kupljene karte ili izvršene rezervacije.

Promene leta, imena putnika ili greške u kucanju prilikom samostalnog rezervisanja putem interneta mogu skupo koštati putnike. Ove akcije se mogu obaviti preko call centra.

Ali šta kada je on “nepostojeći” u stvarnosti iako na zvaničnom internet sajtu stoji naznačen sa veoma detaljnim objašenjenjem kako se može dobiti i koliko će koštati (ilustracija gore desno).

Putnici nemaju drugi način komunikacije sa Wizz Air-om i jedino im preostaje da se obrate mejlom. Za te svrhe postoji samo automatski obrazac za reklamacije, ali po popunjavanju ovog obrasca putnik može da zaboravi na odgovor.

Iz Wizz Air-a ne stižu odgovori. I to ne samo na reklamacije i pisma putnika već ni na novinarska pitanja. Iako postoji poseban kontakt za medije, na desetine naših pitanja ovoj kompaniji nije stigao ni jedan odgovor od kada Wizz Air leti iz Beograda.

Našoj redakciji se nedavno javila i jedna putnica Wizz Air-a koja je samostalno preko internet sajta ove kompanije kupila karte za Rim. Ona je pogrešila prilikom kucanja imena putnika i umesto slova I otkucala je slovo J.

Nakon detaljne provere Wizz Air-ovih strogih pravila saznaje da se njena greška smatra “tipografskom”, dakle običnom greškom u kucanju i da se takve greške mogu ispraviti veoma jednostavno pozivom call centra. Ispravka tipografske greške je besplatna ali će putnik morati da plati specijalnu tarifu za pozivanje call centra (59 dinara za minut). Ona pokušava da preko email adrese kontaktira Wizz Air, pa potom i preko naznačenog call centra, ali odgovora nema dok je call centar “nepostojeći servis”.

Putnica se potom upućuje na aerodrom “Nikola Tesla” kako bi u direktnom kontaktu sa aerodromskom službenicom zaduženom za Wizz Air dobila informaciju da se ovakva promena smatra promenom imena i da će je to koštati 60 evra. Na insistiranje putnice da se prema pravilima kompanije to ne smatra promenom imena već samo ispravkom greške u kucanju službenica nakon dužeg ubeđivanja veoma brzo vrši ispravku, naravno bez ikakve nadoknade.

Posle svega ostaje opšti utisak da je Wizz Air nezainteresovan za putnike i njihove probleme. Nijedan kanal za komunikaciju sa putnicima u Srbiji ne radi ili ne radi kako treba. Putnici nemaju kome da se žale, pošto njihova prava na reklamaciju u ovom slučaju nema ko da obezbedi. Putnica koju je jedno pogrešno slovo moglo da košta kao i cela aviokarta pokušala je da pomoć zatraži u tržišnoj inspekciji. Tamo su je uputili na “ogranak koji je zadužen za turizam i avioprevoz”, ali inspektorka koja radi u tom ogranku “nije nikada čula za Wizz Air”. Ipak sasvim nezainteresovano je poručila da bi kompaniju trebalo kontaktirati mejlom ili telefonom.

Pošto smo to već probali i utvrdili da ne radi možemo da vas posavetujemo da dobro pazite kada kupujete aviokartu kako vam se ne bi desilo da vam zatreba korisnički centar.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

air serbia red letenja za podgoricu, mladost beograd agencija za posao inostranstvo, aerodrom nis polasci, wizair belgrade serbia larnaca cyprus, wizz air eindhoven, autobuski prevoz beograd varsava, wizzair red letenja, Aerodrom Nikola Tesla Informacije, er srbija promotivni letovi, linijski taksi do aerodroma, avio kompanija wizz air, air serbija beograd keln, red letenja beograd new york, wizz air serbia, letovi iz Sofije ya Marselj, koliko traje let zagreb tripoli, freebird beograd istanbul, aersrbija, beograd malme jun vizaer, red letenja doha sidnej, erserbia akcije, koliko traje let sofija valeta, beograd barselona voz, air srbija konkursi, easyjet beograd, eftini avio karti, wizaer srbija, wizzair com srbija, rodos avio karte wizz, red letenja aerodrom nis, vizaer raspored u junu, autobuski prevoz aerodrom bove pariz, cijene avionskog prevoza, wizzair nis srbija polasci avgust, novi letovi za wizz air sa aredroma metz nancy france, avio bileti skopje crna gora, yhs-default, aerodrom nis letovi wizzair, tourism, aerodrom beograd odlasci, air serbia promena termina povratne karte, airserbia star alliance, qatar open day belgrade 2013, wiz eir tuzla, airplane Milan to Belgrade red voznje, konkurs za stjuardese 2013, cene avio karata po promotivnim cenama, linijski taksi novi sad aerodrom, minhen stutgart udaljenost, qatar airways belgrade, avionski bileti skopje basel, vreme leta aviona Havana Beograd, air srbija PROMENA LETA, wiz air polasci iz beograda nikola tesla paris bouve, aerodrom konstantin veliki, jeftine avio karte za norvesku, vizair letovi za Stockholm, avio karta beograd novi zeland, wizz air srbija kontakt, air srbija beograd mostar, voz beograd pula, air serbia zaposlenje, jat red letenja dolasci, broj tel nis erodrom, air serbia jeftine avio karte, koliko traje let beograd amsterdam, swiss air karte, aerordom Ženeva, polasci aviona iz beograda, naj povoljni let beograd zirrich, mail bjlitai com, let cirih beograd 21 novembar, niš aerodrom polasci, air serbia konkurs za stjuardese, skola za stuardese, wizzair srbija nis, prevoz beograd aerodrom temisvar, airserbia tickets, flyone beograd, avionski polasci za salzburg, wizz Air let nis cirih, razdaljina beograd antalija avionom, konkursi za podao u nisu, etihad open day belgrade 2013, nis prag aerodrom, smatsa konkurs 2012, aerodrom nis kontakt, polasci aviona iz nisa, vizer bove beograd let icena karte, Viz Air Srbija, red letenja sa niskog aerodroma, wizzair iz beograda, airsrbija rs, koliko traje let ataturk kanada, air serbia banjaluka beograd, beograd zadar autobus cena, najjeftiniji autobuski prevoz do pariza, destinacije icene beograd stutgart, Koliko puta nedeljno LOT Airlines prevozi putnike iz Beograda, aerodrom nis srbija odlasci