Cheap flights

Categorized | LOT Polish Airlines, Vesti

Uspešna linija Varšava-Beograd

Poljska aviokompanija LOT je nameravala prošle zime da obustavi letove između Varšave i Beograda.

U poslednjem trenutku menadžment kompanije u Poljskoj je doneo odluku da umesto obustavljanja letova treba krenuti sa drugačijim pojačanim komercijalnim pristupom u Srbiji, za koju su smatrali da je dobro tržište.

Ovaj potez je bio više nego dobar, pošto je LOT od tog trenutka počeo da beleži sjajne rezultate. U predstavništvu ove kompanije su nam potvrdili da je broj putnika ovog leta udvostručen u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima sa aerodroma “Nikola Tesla”, LOT je jedna od nekoliko inostranih aviokompanija koje su ostvarile rekordnu popunjenost na svim svojim letovima i od i do Beograda. Na svakom letu LOT-a tokom maja je bilo 53,4 putnika u proseku, a avioni kojima su leteli imaju kapacitet od 64 mesta (Embraer 170) ili 76 mesta (Embraer 175). Prema ovom podatku to znači da prosečna popunjenost dostiže 84% u zavisnosti od tipa aviona koji se koristi.

Iako dobra popunjenost na nekoj liniji ne mora da znači i profitabilnost, u LOT-u su nam potvrdili da to ovde nije slučaj. Na njihovu veliku radost linija između Beograda i Varšave je profitabilna.

Oni posebno ističu sve veći broj tranzitnih putnika – čak 55%, koji preko varšavskog aerodroma putuju dalje ka mnogim drugim destinacijama LOT-a.

“Putnici iz Srbije najviše lete ka Severnoj Americi. Toronto, Čikago i Njujork su nam najtraženije destinacije”, rekla nam je Jelena Malavrazić, menadžer prodaje u Srbiji. Ona je naglasila i sve veću potražnju za letovima prema evropskim destinacijama: “LOT ima odlične konekcije ka Skandinaviji, bivšim sovjetskim gradovima i Nemačkoj. U poslednje vreme imamo dosta putnika koji preko Varšave lete do Helsinkija, Minska i Hamburga. Prag nam je takođe veoma tražena destinacija”, dodala je Malavrazić.

LOT je od nedavno uveo i direktnu liniju prema Pekingu, a za putnike iz Srbije je omogućena odlična veza sa ovim gradom u odlasku, dok je u povratku potrebno noćenje u Varšavi. Povratak iz Pekinga može se organizovati i preko Beča u saradnji sa LOT-ovim Star Alliance partnerom Austrian Airlines-om.

“Trudićemo se da putnicima iz Srbije omogućimo i jednostavniji povratak iz Pekinga. Novi zimski red letenja bi trebalo da bude korigovan tako da omogući daleko više presedanja putnicima iz Beograda. Takođe čekamo i dolazak Drimlajnera (Dreamliner, Boeing 787), koji će značajno popraviti našu uslugu na interkontinentalnim letovima”.

U LOT-u smatraju da će dolaskom Drimlajnera u flotu, putnici iz Srbije imati jedinstvenu priliku da lete povoljno i udobno do Amerike, najmodernijim avionom današnjice. LOT je prva evropska aviokompanija koja će ovaj revolucionaran avion uključiti u svoju flotu, krajem godine. Osim novog aviona, kao glavne prednosti LOT-a u odnosu na druge aviokompanije u beogradskom predstavništvu ističu jezik i veličinu tranzitnog aerodroma.

Putnici iz Srbije koji ne znaju engleski jezik i koji se plaše velikih stranih aerodroma na kojima moraju da presedaju, rado biraju LOT, baš iz razloga što se veoma jednostavno mogu sporazumeti sa Poljacima i što je aerodrom “Chopin” (Šopen) relativno mali i veoma jednostavan za snalaženje.

“Svako može da priča svojim jezikom, i onaj drugi će ga razumeti”, rekla nam je Malavrazić, istakavši i slovensku bliskost dva naroda.

U prijatnom razgovoru sa veoma ljubaznim predstavnicima LOT-a, nismo mogli da se ne dotaknemo teme Evropskog fudbalskog prvenstva, koje se upravo održava u Poljskoj i Ukrajini. EURO 2012 je imao sjajne efekte na LOT.

“U našim avionima na svim evropskim i domaćim linijama u vreme fudbalskog prvenstva nema gde ni igla da padne”, sa ponosom su nam rekli u LOT-u.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

airserbia istanbul, put od malte do srbije let, trajanje leta beograd kanada, montenegro airlines prava putnika, voz beograd moskva, air serbia dubrovnik, aviokarte aeroflot soci beograd, karta povratna vozom do dusseldorf, wizzard letovi studgard beograd, red voznje nis aerodromski, pracenje leta zeneva beograd, jat red letenja odlasci, avionska karta nis zeneva, nis aerodrom solun, ajedrom nis broj telefona, avio prevoz nis salzburg beograd, nis-bremen red letenja, carter letovi iz beograda, trajanje leta beograd bec, viz air jeftini letovi bove beograd, super avio karte, let beograd zeneva, charter letovi iz beograda, wizer letovi beograd dortmund cena, air srbija rezervacija, letovi beograd-cirih air serbia, serbiaair, izgubljeni prtljag, kurs za stuardesu, avio karte beograd nica avion, red voznje aviona beograd podgorica, erserbia akcije, wizzer srbija, FLY DUBAI KNEZ MIHAJLOVA, aviokompanija viser beograd-dortmund, vreme trajanja leta beograd pariz, qatar airways open days 2012 belgrade, voz beograd barselona, cena pomeranja leta, Air Srbija Avio Karte-promotivne, cena avio karata, vizair tuzla rezervacije, air srbija avio karte podgorica-beograd-podgorica, temisvar berlin avionom, beograd dubrovnik autobus cena, predstavništvo AirSerbia broj telefona u Diseldorfu, jat airways konkurs za posao, air serbia red letenja beograd podgorica, etihad srbija telefon, beograd minsk vozom, air serbia 737 livery, aerodrom konstantin veliki nis dolasci, etihad airways beograd, red voznje jat, air serbia agencija, wiz air nis, voz beograd solun, avionska linija niš ninberg, wizari letovi, evtini avionski karti od skopje, air srbija beograd mostar, wizz air obuka za stjuardese u budimpesti, air serbia partnership with virgin australia, ima li do Zadra avijon, air one serbia, qatar airways beograd poslovnice, airserbia lufthansa, air serbia poslovnica novi beograd, sediste jat, postanski saobracaj crne gore istorijat, najjeftinije avionske karte dortmund beograd, avion do sejšela, jeftini letovi viz air bove beograd, aerodrom montenegro dolasci 15 12 2016, eftini avionski karti od skopje, air serbia dolazak aviona dortmund, koliko traje let beograd dizeldorf, aerodrom car konstantin odlasci, google air vizzar satelitsko pratenje skopje geteborg, Broj telefona od jata u diseldorfu, aerodrom nis srbija, red letenja aerodrom nis, cena autobuske karte beograd zadar, viz air niški, hannover beograd vizzar, aerodrom nis red letenja, mail vesto gr loc:US, dubai, jet airways promotive karte, kako rezervisati avio kartu nis meningen, cjene avionskih karata dizeldorf beograd, qatar airways open days belgrade 2012, aerodrom nis ljubljana, minibus beograd split, NIS AIRPORT, airserbia ljubljana beograd, tezina prtljaga, beograd torino autobus, avionskakarta do dominikane, vizz air nis bern