Cheap flights

Categorized | Air Serbia, Jat Airways

Potpisan ugovor: Pogledajte kako će izgledati avioni “Er Srbije”

Potpisan ugovor: Pogledajte kako će izgledati avioni “Er Srbije”

Vicepremijer Aleksandar Vučić i prvi čovek nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, Džejms Hogan potpisali su danas u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je Srbija “prizemljila” JAT, a dobila novu aviokompaniju “Er Srbija”.

air-serbia-8

Vučić je poručio da je danas veliki i važan dan za Srbiju, jer će srpski avion biti postavljen na pistu za uzletanje, a ugovor sa Etihadom, agencijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, će Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i sveta.

Vučić je rekao da Srbija mora da opravda poverenje, jer će se od danas rad meriti po kriterijumima najrazvijenijeg dela sveta.
Prema projekcijama, nova kompanija mogla bi da ima 22 aviona, letovi će većinom spajati republike bivše Jugoslavije i Evropu sa Bliskim istokom, Australijom i Amerikom.

Vučić se zahvalio Dinkiću

Vicepremijer je zahvalio ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću i drugim saradnicima koji su, kako je rekao, uložili mnogo energije u pravljenju nečega što predstavlja počtak i novo lice zemlje.

On je zahvalio i JAT-u koji je imao “mudrosti i zrelosti” da prepozna novu viziju kompanije i zemlje.

Vučić je kazao da je zahvalan svima koji su “razumeli da je Srbija ispred svih i ispred svega, da je Srbija važnija od svih nas i da ćemo pravljenjem ovakve kompanije, koja će biti nesumnjivo najznačajnija u regionu, konačno moći da kažemo da smo lider, a da to ne zvuči patetično”.

“Ovo je prvi veliki posao od više planiranih kojim u Srbiju uvozimo tehnologiju, jer imamo veru u naše ljude, a ono što nam je nedostajalo je sistem i zajednički ćemo napraviti velike rezultat”, poručio je Vučić i dodao da će avioni “Er Srbije leteti dugo i visoko i sigurno na sopstvenim krilima”.

On je izrazio uverenje i očekivanje da će, kako je rekao, naš i njergov prijatelj šeik Muhamed, čija je vizija i želja da Srbija bude i jača i modernija i uspešnija, ponovo doći u Srbiju i da će biti realizovano još ovako važnih zajedničkih projekata.
“Krila Srbije, nova krila Srbije uskoro poleću, već pre kraja ove godine sa 10 novih aviona”, poručio je Vučić.

Etihad kupio 49 odsto Jata

Etihad je Sporazumom kupio 49 odsto Jata, a država će, sa 51 odsto udela, ostati većinski vlasnik nacionalnog avioprevoznika sa novim imenom, koji će promeniti ime u Er Srbija.

Er Srbija će do kraja godine dobiti 10 novih erbas aviona, i zaposliti 50 pilota.
Stručnjaci očekuju da bi udomljavanje srpskog nacionalnog avioprevoznika trebalo da donese konačno rešavanje problema u poslovanju Jata, koji je opterećen dugom od 195 miliona evra.

air-serbia-9

Etihad je uspostavio redovne dnevne letove od 15. juna na liniji Abu Dabi-Beograd, i Jat ima svoj kod na toj avioliniji na osnovu sporazuma o komercijalnoj saradnji dve kompanije na više od 40 desetinacija.

Bliskoistočni avioprevoznik je jedna od najboljih firmi u toj branši u svetu. Etihad je kompanija sa 77 aviona i ima 10 milona putnika godišnje, a putnički i robni saobraćaj obavlja ka 94 odredišta na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i američkom kontinentu sa flotom od 77 aviona Erbasa i Boinga.
Ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom “Er Berlinu”, 40 odsto u “Er Sejšelima”, oko tri odsto u “Er lingusu”, devet odsto u kompaniji “Virdžin Australija” a u toku je preuzimanje 24 odsto indijskog Džet ervejza.

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

letnji red letenja 2017 air serbia, aerodrom bouve pariz, avion diseldorf nis dolasci u Nisu, RED LETENJA AIRSERBIA, wizz air beograd pariz, cene avio karata, etihad airways open days 2013, avio karte nis hamburg, aerodrom nikola tesla cenovnik, mail agrokonsalting-neda com mk, vreme leta beograd šangaj, rezervacija na avio bileti wizzair preku internet, aerodrom nokola tesla, aerodtom nis, aerodrom nis dolasci odlasci, wizzair iskustva, cena karte aerodtom nis, avio let kopenhage nirnberg, telefon aerodrom nis informacije, air srbija beograd mostar, air serbia jeftine avio karte, aerodrom konstatin veliki nis, yhs-fullyhosted_003, beograd malme jun vizaer, aerodrom nis sletanje, beograd london trajanje leta, mapa avio letova evropeiski, aerodromski red voznje, koliko traje let do malte, dali ima direktni let iz Srbije za Hamburg, cenovnik avionske karte budimpesta edmonton, beograd split air serbia, slike aviona po noci, avtobuski prevoz za germanija, larnaka temisvar, letovi iz beograda, autobuska karta do milana, slobodna mesta leta po niskim cenama beograd tivat, jeftine avio karte do marseja, etihad rs, red letenja iz Nisa, koliko traje let beograd girona, beograd amsterdam trajanje leta, mail eplitalia com, air serbia 3 10 let za bec, razdaljina milano pisa, vizz air jeftini letovi bove pariz beograd kad su polasci, airserbia london-beograd, wizz Air niski ajrosrom, yhs-ddc_bd, ETIHAD KASTING ZA KABINSKO OSOBLJE, jat airlines red letenja, airserbia konkurs, air srbija beograd tunis, airserbia cenovnik, aerodrom nikola tesla odlasci, taxi sa aerodroma car konstantin nis, aerodrom nis srbija gde se nalazi, eftini avionski karti od Solun, trajanje leta beograd moskva, air srbija avio karte podgorica-beograd-podgorica, najjeftiniji letovi za bec, cena karte beograd ohrid er srbija, niski aerodrom, putni travel avio karte geneva beograd, mail tcserbia com, smatsa rs, Aerodrom Nikola Tesla Informacije, konkurs za stuardese, karta iz nisa za eindhoven wizzair, da li ima letova za hamburg air setbia, air france beograd aerodrom, avio bileti za germanija, wizz air beograd dortmund, posao aircatar, aerodrom morava kraljevo rs, avion nis hamburg, izgubljeno nadjeno beograd, beograd bremen autobus, Ima li avio prevoz Nis-Budimpesta, koliko kosta karta za norvesku, aerodromski red voznje nis, aerodrom nis car konstantin kontakt, voz beograd frankfurt, beograd torino avion, air srbija marketing telefon, belgrade oslo wizzair, duzina leta beograd milano, cena avio karte beograd atina beograd, avionska linja svajcarska beograd, let abu dabi beograd, nis hamburg avion, red na letanje belgrad pariz, beograd bern avio karte, niš cirih raspored letenja, koliko traje let zagreb tripoli, wizz air temisvar rim, niś aerodrom, mail discoveryland cn, wizzer akcija