Cheap flights

Categorized | Air Serbia, Jat Airways

Potpisan ugovor: Pogledajte kako će izgledati avioni “Er Srbije”

Potpisan ugovor: Pogledajte kako će izgledati avioni “Er Srbije”

Vicepremijer Aleksandar Vučić i prvi čovek nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, Džejms Hogan potpisali su danas u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je Srbija “prizemljila” JAT, a dobila novu aviokompaniju “Er Srbija”.

air-serbia-8

Vučić je poručio da je danas veliki i važan dan za Srbiju, jer će srpski avion biti postavljen na pistu za uzletanje, a ugovor sa Etihadom, agencijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, će Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i sveta.

Vučić je rekao da Srbija mora da opravda poverenje, jer će se od danas rad meriti po kriterijumima najrazvijenijeg dela sveta.
Prema projekcijama, nova kompanija mogla bi da ima 22 aviona, letovi će većinom spajati republike bivše Jugoslavije i Evropu sa Bliskim istokom, Australijom i Amerikom.

Vučić se zahvalio Dinkiću

Vicepremijer je zahvalio ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću i drugim saradnicima koji su, kako je rekao, uložili mnogo energije u pravljenju nečega što predstavlja počtak i novo lice zemlje.

On je zahvalio i JAT-u koji je imao “mudrosti i zrelosti” da prepozna novu viziju kompanije i zemlje.

Vučić je kazao da je zahvalan svima koji su “razumeli da je Srbija ispred svih i ispred svega, da je Srbija važnija od svih nas i da ćemo pravljenjem ovakve kompanije, koja će biti nesumnjivo najznačajnija u regionu, konačno moći da kažemo da smo lider, a da to ne zvuči patetično”.

“Ovo je prvi veliki posao od više planiranih kojim u Srbiju uvozimo tehnologiju, jer imamo veru u naše ljude, a ono što nam je nedostajalo je sistem i zajednički ćemo napraviti velike rezultat”, poručio je Vučić i dodao da će avioni “Er Srbije leteti dugo i visoko i sigurno na sopstvenim krilima”.

On je izrazio uverenje i očekivanje da će, kako je rekao, naš i njergov prijatelj šeik Muhamed, čija je vizija i želja da Srbija bude i jača i modernija i uspešnija, ponovo doći u Srbiju i da će biti realizovano još ovako važnih zajedničkih projekata.
“Krila Srbije, nova krila Srbije uskoro poleću, već pre kraja ove godine sa 10 novih aviona”, poručio je Vučić.

Etihad kupio 49 odsto Jata

Etihad je Sporazumom kupio 49 odsto Jata, a država će, sa 51 odsto udela, ostati većinski vlasnik nacionalnog avioprevoznika sa novim imenom, koji će promeniti ime u Er Srbija.

Er Srbija će do kraja godine dobiti 10 novih erbas aviona, i zaposliti 50 pilota.
Stručnjaci očekuju da bi udomljavanje srpskog nacionalnog avioprevoznika trebalo da donese konačno rešavanje problema u poslovanju Jata, koji je opterećen dugom od 195 miliona evra.

air-serbia-9

Etihad je uspostavio redovne dnevne letove od 15. juna na liniji Abu Dabi-Beograd, i Jat ima svoj kod na toj avioliniji na osnovu sporazuma o komercijalnoj saradnji dve kompanije na više od 40 desetinacija.

Bliskoistočni avioprevoznik je jedna od najboljih firmi u toj branši u svetu. Etihad je kompanija sa 77 aviona i ima 10 milona putnika godišnje, a putnički i robni saobraćaj obavlja ka 94 odredišta na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i američkom kontinentu sa flotom od 77 aviona Erbasa i Boinga.
Ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom “Er Berlinu”, 40 odsto u “Er Sejšelima”, oko tri odsto u “Er lingusu”, devet odsto u kompaniji “Virdžin Australija” a u toku je preuzimanje 24 odsto indijskog Džet ervejza.

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

voz beograd venecija cena karte, letnji red letenja 2017 air serbia, avionski prevoz od nisa do tivta, REZERVACIONI SISTEMI AVIO KARAT, air srbija marketing telefon, najjeftinije avionske karte dortmund beograd, trajanje leta beograd bec, hannover beograd vizzar, promotivni letovi za istanbul, razdaljina malme stokholm, avionski karti skopje dortmund, prevoz sa niskog aerodroma prema beogradu, wizair srbija, airsrbija rs, autobuski prevoz beograd rim, air serbia catering posao, kontakt tel aerodroma u nisu, wizzer beograd rim, aerodrom beograd red letenja, wizz air serbia kontakt, pegaz avio kompanija, jeftini letovi a dubaji, wizz sr bija karte, nis frankfurt saniskog aerodroma, Wizz air venecija, avion beograd-đenova, emirates open day belgrade, cene avio karata nis bodrum, cena vozne karte za Belorusija Minsk, lufthansa, airsrbija, koliko kosta karta za norvesku, jatov let Solun Moskva dsnas i sutra, air serbia kancelarija beograd, er srbija prodaja karata, prevoz od slavije do aerodroma air srbiha, letnji period letenja dortmund nis, adria airways red letenja, austrian airlines beograd predstavnistvo, Rome|AirSerbia, razdaljina beograd antalija avionom, koliko traje let od beograda do abu dabija, JAT kontrola leta, beograd new york red letenja, wizzer evtini letovi, airberlin srbija, aerodrom skopje wissair red letenja dormund skoplje, beograd nice avion, konkurs za posao airserbia, malta budimpesta trajanje leta, red polazaka aviona iz brisela za beograd, airserbia kupovina karata, beograd varsava voz, jat odlasci, jat polasci, vrijeme trajanja leta zagreb kalgari, air sebia, vizz srbija, wizzair srbija, LEVENHUZEN KOLIKO JE UDALJEN OD MINHENA, polasci za italiju, air serbia nis curisch, air serbia vesti, info@olympic-airways it mail, niš- malme wiz air cenovnik za jun, beograd zadar autobus cena, WIZER LETOVI, trajanje leta iz brisela do beograda, evtini avionski bileti od skopje, flyairone beograd, kontrola letenja sofija dubai, qatar open day belgrade 2013, banja luka airserbia, kontakt nis aerdrom, avio letovi red voznje, wizzair flugplan montenegro belgrad, flyone beograd, aeroflot srbija, air srbija telefon, beograd ljubljana čarter let polasci i cena, najjeftiniji autobuski prevoz beograd luzern, letovi pariz nis, avionski letovi beograd split, aerodrom konstantin veliki niš raspored letenja, wizzair cirih beograd, polasci avionom 2017 beograd hannover, nis-bratislava avion kojim danima leti, wizzair jeftini letovi za malmo, flyairone srbija, pracenje leta beograd rodos polazak 10i15 min, Avio karte geneve belgrad, gde je hanover mapa udaljenost od beograda, raspored letenja aerodrom konstantin, novi letovi iz niša, ETIHAD POSAO KOL CENTAR, frankfurt nis dolasci aerodrom nis, beograd atina autobus, wizz air beograd geteborg red letenja, aerodrom nis odlasci, makete aviona dc 9 air srbija