Cheap flights

Categorized | Vesti

Magla pravi probleme na aerodromima

Magla već danima pravi probleme na aerodromima širom našeg regiona. Brojni otkazani letovi su na aerodromima u Tuzli, Sarajevu, Skoplju, Temišvaru, dok u Beogradu beleže tek nekoliko otkazanih letova usled magle.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je do prošlog meseca bio jedini na Balkanu koji je imao instaliranu opremu koja omogućava instrumentalno sletanje aviona prema kategoriji IIIb, koja dozvoljava sletanja kada je horizontalna vidljivosti samo 75m.
Veliki broj putnika na aerodromu

magla-aerodrom-beograd

Zbog približavanja božićnih i novogodišnjih praznika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ se značajno uvećava broj aviooperacija i putnika. Prema nezvaničnim podacima za prvih 20 dana decembra porast broja putnika na aerodromu u Beogradu je 20%.

Interesantno je i da je Air Serbia u ovom periodu zabeležila porast broja putnika od 25% i broj operacija 50%. Skoro na svim letovima našeg nacionalnog prevoznika zabeležno je preko 100 putnika.

Mnogi drugi letovi kojima je Beograd odredište beleže izuzetnu popunjenost. Juče su avioni bili krcati. Iz Dortmunda je doputovalo 174 putnika, iz Geteborga 156, iz Moskve 149, iz Dubaija 164, iz Ciriha 168 i iz Ženeve 169. U toku jučerašnjeg dana na beogradskom aerodromu je zabeleženo više od 10.000 putnika, što se može smatrati sjajnim rezultatom.

Ova oprema je nedavno instalirana na aerodromu u Sofiji, tako da su sada ova dva aerodroma jedina koji omogućavaju redovnost saobraćaja i po najvećoj magli.

Kategorija IIIb, međutim nije i garancija da neki avion može sleteti na aerodrom koji poseduje tu kategoriju.

Da bi to bilo moguće i avion mora da poseduje instaliranu opremu koja će mu omogućiti korišćenje sistema za instrumentalno sletenja (ILS).

Osim toga i pilot koji upravlja avionom mora da ima završenu dodatnu obuku za korišćenje ILS-a. Čak iako su svi ovi uslovi ispunjeni pilot ima mogućnost i pravo da odustane od sletanja na aerodrom, ako proceni da je to najbolje rešenje.

Na beogradskom aerodromu u prethodnih nekoliko dana otkazani su jedino letovi domaćeg prevoznika Air Serbije, koji poseduje avione bez potrebne opreme za sletanje prema IIIb kategoriji.

To su bili većinom letovi koje obavlja avion ATR-72 prema Sarajevu (tri leta) i Banja Luci (tri leta), Skoplju (dva leta) i Pragu (jedan let). Austrian Airlines je jutros otkazao let za Beč.

Sa druge strane beogradski aerodrom je, iako pod maglom, postao alternativni aerodrom za letove koji su originalno bili upućeni u Tuzlu, Temišvar, Sarajevo ili Skoplje.

Letovi Wizz Aira iz Geteborga i Bazela za Tuzlu su preusmereni za Beograd, odakle će danas biti obavljan i jedan polazak ka Bazelu. Putnici će autobusima biti prebačeni iz Tuzle do aerodroma „Nikola Tesla“.
Skopski aerodrom zatvoren

Skopski aerodrom „Aleksandar Veliki“ je od jutros zatvoren za saobraćaj, a svi letovi su ili otkazani ili preusmereni na okolne aerodrome. Razlog je magla u kombinaciji sa smogom koji je zarobio grad i zbog koga su građani upozoreni na oprez. Letovi će biti preusmeravani na aerodrome u Ohridu, Beogradu i Sofiji.

Najmanje pet letova Wizz Aira za Tuzlu je završilo u Beogradu, a bilo je i letova koji su preusmereni na aerodrome u Budimpešti i Banja Luci.

U Beograd je juče sleteo i Lufthansin avion sa linije Frankfurt – Temišvar (99 putnika) kao i Flydubaijev avion sa linije Dubai – Skoplje u kome se nalazilo 73 putnika.

U Beogradu je prethodnih dana bilo problema sa isporukom goriva aviokompanijama pošto se jedna pumpa NIS Jugopetrola pokvarila.

Zahvaljujući pomoći aerodromskih službi i upošljavanju svih raspoloživih resursa izbegnuti su dodatni problemi i sprečeni su veći poremećeji saobraćaja, kojih je ipak bilo u prethodna tri dana. Situacija sa snabdevanjem goriva se vraća u normalu.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

malta sofija red voznje, aerserbia, nisko budzetni letovi, evtini avionski karti, direktan let za skoplje split trajanje leta, nis-airport com, flyone, prava putnika kojima je otkazan avionski let, wizar karte, avionski letovi beograd split, mladost beograd agencija za posao inostranstvo, cikago split cena karte, wizzer akcija, wizzair srbija red letenja, voz beograd nica, najeftinija avio karta beograd new york direktan let, beograd atina autobus, avionski polasci za salzburg, autobus beograd oslo, carter letovi za maltu, wiz air serbia, voz beograd geneva, avion beograd podgorica, air serbia tickets, najjeftiniji autobuski prevoz do pariza, let iz beograda za dortmund najjeftinija ponuda, avio karta beograd nica, konkurs za stjuardese air srbija, air serbia karte rezervacija, yhs-looksafe_ds_trans, cena autobuske karte za Minsk, nis split avion, mail tcserbia com, Jeftine Avionske Karte za Skopje Hamburg Germanija, wizz air sevilja, cena autobuske karte beograd zadar, beograd frankfurt autobus, beograd berlin autobus, aerodrom nis odlasci, beograd memmingem avion, jat dolasci, aerodrom beograd informacije, air serbia banja luka, aerodrom tuzla, abu dhabi singapore trajanje leta, simulatori letenja, fly emirates konkurs u beogradu, wizz sr bija, avio agencija podgorica turkish airlines letovi podgorica Now York, Aerodrom smer a, vrijeme trajanja leta zagreb kalgari, yhs-fh_lsonsw, air srbija konkurs, vizer malme, er srbija nova linija beograd prag, pracenje letova air serbia, nis aerodrom broj telefona, voz beograd milano, Air Serbia Podgorica, u koliko sleće avion u frankfurt iz beograda poleteo u 12 i 13, wizzair flugplan montenegro belgrad, kontakt telefon air srbija filijala, wizzair srbija na srpskom, air serbia rezervacija, aerodrom n tesla odlasci, najpovoljniji taxi do aerodroma, avionske karte viz air, infomacije potovanje so vizzer skopje malmo, aerodrom konstantin veliki nis polasci za prag i cena karata, let do kipra air serbia, beograd~dortmund red letenja, jat red letenja dolasci, konkursi za stuardese, kontrolor leta konkurs 2012, aerodrom montenegro dolasci 15 12 2016, jat srbija cene karata, posao aircatar, wizzer com red letenja nis dortmund, jat red voznje dolasci, malta budimpesta trajanje leta, beograd stokholm voz, swiss agencija beograd, aerodrom nikola tesla, kontakt telefon aerodroma nis konstantin veliki, avtobuski prevoz skopje rim, airserbia stjuardese, trajanje leta temisvar berlin, авио карте цене, pegaz avio karte, air serbia izgubljen prtljag, airserbia greece, aerodrom nis sletanja, flyairone srbija, car konstantin nis aerodrom, www airserbia rs, wizzair beograd cirih, kojim danima leti air serbia za larnaku, izgubljeno nadjeno beograd, avionski prevoz od nisa do tivta, Dolasci aviona Sarajevo Beograd