Cheap flights

Categorized | Vesti

Kušadasi – grad koji miriše na cimet

Turska je poslednjih godina postala jedno od omiljenijih letovališta turista iz celog sveta i to sa razlogom. Odlične plaže, dobar provod, hrana, piće, zanimljivi istorijski i kulturni spomenici, prirodne lepote… čekaju da ih istražite!

Ono što je posebno interesantno u vezi sa turskom obalom je činjenica da su se ovde vekovima preplitale turska i grčka kultura i da su današnja letovališta mnogo više od lepih turističkih mesta. U to se možete uveriti ako posetite neki od najpoznatijih gradova na obali, kao što su Alanja, Kušadasi, Antalija, Bodrum i drugi. Bićete iznenađeni šta sve možete otkriti šetajući živopisnim ulicama i obilaskom okoline.

Odlučujući se da provedete odmor na turskoj obali napravili ste prvi korak ka nezaboravnoj avanturi!

Jedan od najboljih mesta za mlade i sve one koji vole gužvu i dinamično letovanje svakako je Kušadasi, grad koji se tokom leta potpuno posvećije turistima, spremajući im neprestano zanimljiva dešavanja, koja će njihov odmor učiniti nezaboravnim.

kusadasi

Kada stignete u Kušadasi prvo ćete osetiti miris cimeta i pistaća iz poslastičarnica kojih ima na desetine u svakom kvartu. Iako se baklave, tulumbe i razna slatka peciva mogu naći i kod nas, ipak je taj miris i način kako su oni izloženi u Turskoj, ono što nas uvek asocira na orijent.

Uske ulice, načičkane radnjama sa krznom, suvenirima i zlatom, osvetljene raznobojnim fenjerima sa staklićima su slika koju će vam dočarati kako je ovo nekadašnje trgovačko selo izgledalo davno, kada su dolazili brodovi sa raznovrsnom robom i grad pretvarali u veliku uličnu pijacu.

Danas je nešto drugačije, jer kruzeri nekoliko puta neljno dovode radoznale turiste, a ne robu kao ranije. Oni se iskrcavaju na par sati koje provode u cenjkanju sa nasmejanim prodavcima koji ih neće pustiti dok po “najnižoj” ceni ne pazare nešto.

Šetajući ovim uličicama primetićete pored skoro svake klupe stočiće sa staklenim čašama iz kojih se širi miris čuvenog turskog čaja od jabuke, koji se pije i hladan i topao, kako više volite. U činiji pored šarene se rahatlokumi različitih ukusa.

Ovom šarenilu se pridružuju saloni tepiha, koje domaće stanovništvo izrađuje pred vama od najfinijih niti svile. Jedna od takvih prodavnica se nalazi i u Kušadasi Caravanseraiu, koji se nalazi na samoj obali. Nekada je on bio mesto za odmor trgovaca, a danas se tu održavaju turske večeri, koje ne smete propustiti.

Pored trbušnih plesačica i tradicionalne turske muzike koje će vas zabavljati u toku turske večeri, Kušadasi ima još toga u ponudi. Klubovi na plažama i u samom centru grada prave pauzu samo između dnevne i noćne žurke. Veliki broj turista iz celog sveta u njima nalazi utočište do izlaska sunca, kada sledi kratak odmor i odlazak na neku od plaža.

Gradska plaža u Kušadasiju je mirna i uglavnom je posećuje lokalno sanovništvo, dok se do ostalih, lepših i atraktivnijih plaža stiže dolmušem, mini-busom koje možete zaustaviti bilo gde na ulici. Zlatni pesak, tirkizno more i kafei sa baldahinima su samo neki detalji koji vam mogu dočarati kakav oblik letnji raj dobija u Turskoj.

Stvari koje takođe ne smete propustiti ako ste u Kušadasiju su obilasci antičkog grada Efesa, zatim jedinstvenih prirodnih krečnjačkih padina sa bazenima – Pamukala i Afroditinog kupatila, kao i vodenih parkova koji se nalaze u blizini.

Ako želite sadržajno i neobično letovanje na nekoj od plaža Egejskog mora, puno avantura, dobrog provoda i novih saznanja, posetite Tursku!

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

air serbia call centar podgorica, vizer avionske karte od beograda do holandije, cikago split cena karte, lufthansa agencija za avionske karte, let beogtad banja luka, wizz air srbija rezervacija, konstantin veliki aerodrom nis telefon, red letenja zurich nis avion, jeftine aviokarte za hanover, nikola tesla cene karata za nemacku novembar 2017, airone beograd, voz beograd pula, cijena karte za dubaj flaj flaj agencija, airserbia, beograd amsterdam trajanje leta, jatov let Solun Moskva dsnas i sutra, kad ima let za cirih iz beograda, beograd kopenhagen avionom, konstantin aerodrom, flyth wizzer from skopje to goteborg, beograd minsk vozom, voz beograd moskva, jeftine avio karte zagreb Bremen, nikola tesla cena karata, charter letovi iz beograda, niski aerodrom adresa, red letenja aerodrom konstantin veliki, trajanje leta beograd barselona, letovi bg-nis, cjene autobusa za tursku, nis zurich, serbiaair, air srbija karte, aerodrom nis solun prevoz, car konstantin nis aerodrom raspored, megu avtobuska linija Brisel skopje, niski ajrodrom letovi, aerodrom nis car konstantin veliki, vizaerr, online air serbija, airsrbija rs, wwwair serbia com cena karata, avionska karta temišvar prag, serbia airlines karte, zeneva nis avijon, direktan llt bg stockyards, air srbija beograd washington, aerodrom nikola tesla letovi za berlin, beograd sangaj, one air srbija, car konstantin aerodrum dolasci iz svedske, koliko kosta let od trsta do beograda i kojim danom leti, beograd bassel avion wizzer, er srbija etihat zapošljavanje kopilota, Fly Emirates beograd, wizair belgrade serbia larnaca cyprus, prtljag kod letova koje obavlja air serbia za klm, vozne karte nis beograd, autobus Beograd-aerodrom Temisvar, wizzair red letenja dortmun beograd, letenje od nis airport, beograd torino avion, hotel vidikovac nis slike, red letenja first klas, Avioni let iz nisa za ukrajinu red leta jat, vizzar eftini letovi skopje meningmen minhen, pracenje avio leta beograd-cirih swiss, cvija abudabi tekst, konstantin veliki red voznje, aerodrom konstantin veliki nis kontakt, avionski bileti germanija, avio bileti skopje podgorica, jeftini letovi beograd milano, niški aedrom zimski red letenja, plate pilota u er srbiji, lowcost wien-belgrade, skopje venecija autobus, avio prevoz beograd edmonton cenovnik, pracenje letova air serbia, carter letovi za maltu, aerodrom srbija kanada cene karte, cena autobuske karte beograd madrid, informacije aerodrom nis letovi, wizzair geteborg beograd cena, karte za abu dabi air serbia, red voznje aviona, www wizzer letovi iz nisa za holandiju, eftini avionski karti od Solun, tunisair srbija, autobus nica beograd, air srbija call centar, wizzairserbia, wizz air letovi beograd larnaka, norvegian belgrade oslo, air serbia poslovi, jat airways konkurs za posao, stutgart minhen udaljenost, hotel vidikovac nis, air serbia contact, niski aerodrom red letenja