Cheap flights

Categorized | Aerodrom Beograd, Vesti

Aerodrom Nikola Tesla: Ptice ugrožavaju i letove aviona

NELEGALNA gradnja u Beogradu kumovala je još jednom problemu. Poznata nevolja svih aerodroma na svetu su jata ptica koja nadleću poletno-sletnu stazu, zbog čega se događaju udari ptica u avion, ozbiljni mehanički kvarovi, prinudna sletanja, odlaganje poletanja…Međutim, i ova situacija je kod nas specifična, jer su naselja i zasejane njive nikle uz samu ogradu aerodoroma, pa je ptica u još većem broju.

Kako kažu u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, jedan od uzroka pojave ptica na aerodromu “Nikola Tesla” i oko njega jeste i veliki broj nelegalizovanih stambenih objekata u samoj blizini aerodroma. Od novembra prošle godine na aerodromu “Nikola Tesla” radi specijalizovana Služba fizičko-tehničkog obezbeđenja aerodroma od ptica i drugih životinja.

0001-aerodrom-p

Ekipa “Večernjih novosti” u sredu je imala priliku da se uveri kako funkcioniše Služba na terenu, čija šestočlana ekipa radi svih 365 dana u godini, počinje pola sata do svitanja i pokriva čitav dan do sumraka, a po potrebi radi i noću.

– Po dva službenika sa vozilima opremljenim bio-akustičkim sistemima za rasterivanje ptica neprestano obilaze poletno-sletnu stazu i rulnu stazu – kaže Jovan Stanojčić, šef Službe. – Osim jakim zvukovima koji imitiraju ranjene ptice i čuju se na prostoru od deset hekatara, koristimo megafone, ručne lasere, dvoglede kojima osmatramo da li su u zoni ptice ili jata koje mogu da utiču na bezbednost poletanja ili sletanja. Nažalost, po našem Zakonu o oružju ne možemo, kao u drugim evropskim zemljama, da koristimo i startno oružje koje ispaljuje patrone i razbija jata, bez ugrožavanja samih životinja.
GRADSKE PTICE NAVIKLE NA BUKU NA pitanje zbog čega ptice “vole” aerodrome, ornitolog Dragan Simić rekao je da su urbane, gradske vrste ptica navikle na buku i da se sasvim dobro snalaze. – U okolini aerodroma one nisu direktno progonjene, imaju dosta prostora da se gnezde, a na krovovima hangara mogu da prespavaju čitava jata i to im odgovara – objašnjava Simić. – Liga ornitologa Srbije predložila je čelnicima Aerodroma “Nikola Tesla” da sprovedemo istraživanje o brojnosti ptica i njihovim navikama i da onda predložimo najefikasnija rešenja, ali nikada nismo dobili odgovor. (I. D. L.)

Kako Stanojčić kaže, sve je u cilju bezbednosti putnika, jer su najkritičniji periodi leta, sletanje i poletanje.

– Ptice su prošle godine 20 puta odložile sletanje, ali to je oko 0,05 odsto od ukupnog broja letova i daleko manje od svetskog proseka – kaže Stanojčić. – S

vreme smo u kontaktu sa kontrolom letenja i uvek je bolje odložiti, nego da dođe do udara, ili ozbiljnih oštećenja. Dešavalo se da u kritičnim situacijama sletanje bude odloženo i pola sata, ali je to uglavnom od pet do 15 minuta. Bilo je situacija da mi iz tornja kontrole letenja saopšte da imam pet minuta da rasteram ptice i onda delujem munjevito.

Najkritičniji periodi su vreme setve i žetve, tada su ptice najbrojnije, a oko aerodroma “Nikola Tesla” uglavnom ordiniraju čavke, svrake, sive vrane, golubovi, vetruške, a od aprila do novembra – najopasnija su jata galebova, jer su ove ptice gabaritne i imaju čvrste kosti.

– Podrazumeva se da su ptice i životinje u većoj meri tamo gde ima i hrane, otpada ali i useva sa njiva – kaže Stanojčić. – Imamo dobru saradnju sa opštinom Surčin, redovno uklanjamo deponije, šiblje, održavamo zelene površine, radimo deratizacije. A kao još jedan oblik preventive, biće zasađena dva probna hektara visokog vijuka, trave na koju ptice ne mogu da slete. Ako se pokaže delotvorno, vremenom će čitav travnat prostor uz poletno-sletnu stazu biti pokriven vijukom.

Svuda u svetu, 13 kilometara u prečniku oko piste ne sme da bude naselja, deponija, useva, jer to privlači ptice. Kod nas je situacija specifična, kuće su uz samu ogradu piste. Međutim, aerodrom se nije pitao kada su podizane.
NIZAK RIZIK U SURČINU PREMA međunarodnim standardima, Aerodrom “Nikola Tesla” svrstava se u aerodrom niskog rizika bliskog susreta ptica i vazduhoplova, sa manje od pet bliskih susreta na 10.000 operacija godišnje. Podaci Direktorata kažu da su tokom prošle godine piloti prijavili 24 slučaja pojava ptica ali i udara ptica u avion u različitim fazama leta na aerodromu “Nikola Tesla”. U 2011. godini tih slučajeva je bilo 18, u 2010 – 25, 2009 – 19, a 2008. godine – 15.

JASTREB LOVI PO HANGARU

SA pticama muke imaju ne samo službe aerodroma i piloti, već i majstori u JAT “Tehnici”, gde se popravljaju avioni mnogih svetskih avio-kimpanija. Ovde se problem rešava biološkom zaštitom. U njihovim hangarima golubove rasteruju dresirani jastrebovi sokolara Hani Gizbija.

– Najefikasniji način za rasterivanje ptica, koji se koristi na svim svetskim aerodromima je biološka zaštita uz pomoć dresiranih ptica grabljivica – kaže Hani Gizbi. – Da bi metoda sokolarske službe bila efikasna, mora da bude redovna. Na ovaj prirodan način, smanjio sam populaciju ptica na dva odsto u hangarima JAT “Tehnike”. Sve golubove koje moj jastreb uhvati, sakupljam u torbu i oslobodim ih na dvadesetak kilometara od aerodroma. Dovoljno je samo da ptice shvate da na prostoru postoji predator i one tu više ne dolaze.

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

aerserbia, airbus a319 eir serbia, iata 461 kurs, flydubai Srbija, frankfurt hahn nis serbian, apr srbija, pracenje leta beograd rodos polazak 10i15 min, red voznje aviona, wizzair evtini letovi od makedonija, temisvar larnaka avio, cena autobuske karte za Minsk, red leta za dizeldorf, Najjeftiniji taxi do aerodroma nikola tesla, nabavke eir montenegro, cargo trasport aerodrom kostantin veliki kontakt, airserbia prodaja karata, cenaavionska karta nis atina, etihad airways beograd, beograd ohrid avion, air beograd dolasci iz londona, vizaerr, najjeftiniji autobuski prevoz do pariza, Let beograd akaba, air catar serbia, aerodromnis, avionskakarta do dominikane, red letenja wiiz er, jevtine avio karte tuzla bazel vazir, raspored sletanja aviona na niški aerodrom, aerodrom nis broj, niski aredrom inform br tel, wiz air serbia, avio kompanija wizz air, aersrbija bodrum, letovi iz beograda za italiju, beograd verona avion, Wizz Air Skopje Letovi, avioprevoz atina beogtad, autobusi za aerodrom, air serbia call, wizzer akcija, kurs za stuardesu, raspored letova beograd washington dc, koliko traje let do malte, avionski prevoz od nisa do tivta, jat su port, yhs-fh_lsonswrow, wizz air beograd, karta airserbia split- beograd, aerodrom nis srbija, air one belgrade, beograd sangaj, KUALA LUMPUR KOLIKO TRAJE LET, najjeftinije avio karte beograd dortmund, da li air srbija leti za maltu, wizzair 25 oktobar vreme polska iz dortmunda za belgrade, avionska karta nis zurich, niski aerodrom red letenja, trajanje leta beograd london, autobus beograd split, hamburg nis avion, air one srbija, let beograd milano, wizer beograd, fly dubai beograd, broj telefona aerodroma nis, nis prag aerodrom car konstantin, wizair srbija nis, linijski taxi novi sad beograd aerodrom, beograd malta trajanje leta, let beograd cirih pracenje, etihad srbija konkurs, najjeftinije avio karte iz beograda, wizz air rezervacija, wizzair iz beograda, Jat Cene Karata, Aer serbia jeftine karte, cana avio karte beograd-ulm, autobuski prevoz za dansku, kontakt telefon air srbije, wizzaer nis broj telefona, skywork airlines beograd, aerodrom beograd dolasci aviona, air serbia promena termina povratne karte, prim air aviokompanija, air serbia letovi za brisel, smatsa konkurs 2013, najjeftinije avionske karte dortmund beograd, air serbia poslovi, er srbija polasci i dolasci, avio karta nis-skoplje, avionska karta temišvar prag, niski aerodtom, red voznje aerodromski nis, let aviona bg Atina danas, let beograd kalgari trajanje leta, eftini avio bileti, jat airways, berlin ljubljana pevoz autobusom, razdaljina nis- bern