Cheap flights

Categorized | Aerodrom Beograd, Vesti

Aerodrom Nikola Tesla: Ptice ugrožavaju i letove aviona

NELEGALNA gradnja u Beogradu kumovala je još jednom problemu. Poznata nevolja svih aerodroma na svetu su jata ptica koja nadleću poletno-sletnu stazu, zbog čega se događaju udari ptica u avion, ozbiljni mehanički kvarovi, prinudna sletanja, odlaganje poletanja…Međutim, i ova situacija je kod nas specifična, jer su naselja i zasejane njive nikle uz samu ogradu aerodoroma, pa je ptica u još većem broju.

Kako kažu u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, jedan od uzroka pojave ptica na aerodromu “Nikola Tesla” i oko njega jeste i veliki broj nelegalizovanih stambenih objekata u samoj blizini aerodroma. Od novembra prošle godine na aerodromu “Nikola Tesla” radi specijalizovana Služba fizičko-tehničkog obezbeđenja aerodroma od ptica i drugih životinja.

0001-aerodrom-p

Ekipa “Večernjih novosti” u sredu je imala priliku da se uveri kako funkcioniše Služba na terenu, čija šestočlana ekipa radi svih 365 dana u godini, počinje pola sata do svitanja i pokriva čitav dan do sumraka, a po potrebi radi i noću.

– Po dva službenika sa vozilima opremljenim bio-akustičkim sistemima za rasterivanje ptica neprestano obilaze poletno-sletnu stazu i rulnu stazu – kaže Jovan Stanojčić, šef Službe. – Osim jakim zvukovima koji imitiraju ranjene ptice i čuju se na prostoru od deset hekatara, koristimo megafone, ručne lasere, dvoglede kojima osmatramo da li su u zoni ptice ili jata koje mogu da utiču na bezbednost poletanja ili sletanja. Nažalost, po našem Zakonu o oružju ne možemo, kao u drugim evropskim zemljama, da koristimo i startno oružje koje ispaljuje patrone i razbija jata, bez ugrožavanja samih životinja.
GRADSKE PTICE NAVIKLE NA BUKU NA pitanje zbog čega ptice “vole” aerodrome, ornitolog Dragan Simić rekao je da su urbane, gradske vrste ptica navikle na buku i da se sasvim dobro snalaze. – U okolini aerodroma one nisu direktno progonjene, imaju dosta prostora da se gnezde, a na krovovima hangara mogu da prespavaju čitava jata i to im odgovara – objašnjava Simić. – Liga ornitologa Srbije predložila je čelnicima Aerodroma “Nikola Tesla” da sprovedemo istraživanje o brojnosti ptica i njihovim navikama i da onda predložimo najefikasnija rešenja, ali nikada nismo dobili odgovor. (I. D. L.)

Kako Stanojčić kaže, sve je u cilju bezbednosti putnika, jer su najkritičniji periodi leta, sletanje i poletanje.

– Ptice su prošle godine 20 puta odložile sletanje, ali to je oko 0,05 odsto od ukupnog broja letova i daleko manje od svetskog proseka – kaže Stanojčić. – S

vreme smo u kontaktu sa kontrolom letenja i uvek je bolje odložiti, nego da dođe do udara, ili ozbiljnih oštećenja. Dešavalo se da u kritičnim situacijama sletanje bude odloženo i pola sata, ali je to uglavnom od pet do 15 minuta. Bilo je situacija da mi iz tornja kontrole letenja saopšte da imam pet minuta da rasteram ptice i onda delujem munjevito.

Najkritičniji periodi su vreme setve i žetve, tada su ptice najbrojnije, a oko aerodroma “Nikola Tesla” uglavnom ordiniraju čavke, svrake, sive vrane, golubovi, vetruške, a od aprila do novembra – najopasnija su jata galebova, jer su ove ptice gabaritne i imaju čvrste kosti.

– Podrazumeva se da su ptice i životinje u većoj meri tamo gde ima i hrane, otpada ali i useva sa njiva – kaže Stanojčić. – Imamo dobru saradnju sa opštinom Surčin, redovno uklanjamo deponije, šiblje, održavamo zelene površine, radimo deratizacije. A kao još jedan oblik preventive, biće zasađena dva probna hektara visokog vijuka, trave na koju ptice ne mogu da slete. Ako se pokaže delotvorno, vremenom će čitav travnat prostor uz poletno-sletnu stazu biti pokriven vijukom.

Svuda u svetu, 13 kilometara u prečniku oko piste ne sme da bude naselja, deponija, useva, jer to privlači ptice. Kod nas je situacija specifična, kuće su uz samu ogradu piste. Međutim, aerodrom se nije pitao kada su podizane.
NIZAK RIZIK U SURČINU PREMA međunarodnim standardima, Aerodrom “Nikola Tesla” svrstava se u aerodrom niskog rizika bliskog susreta ptica i vazduhoplova, sa manje od pet bliskih susreta na 10.000 operacija godišnje. Podaci Direktorata kažu da su tokom prošle godine piloti prijavili 24 slučaja pojava ptica ali i udara ptica u avion u različitim fazama leta na aerodromu “Nikola Tesla”. U 2011. godini tih slučajeva je bilo 18, u 2010 – 25, 2009 – 19, a 2008. godine – 15.

JASTREB LOVI PO HANGARU

SA pticama muke imaju ne samo službe aerodroma i piloti, već i majstori u JAT “Tehnici”, gde se popravljaju avioni mnogih svetskih avio-kimpanija. Ovde se problem rešava biološkom zaštitom. U njihovim hangarima golubove rasteruju dresirani jastrebovi sokolara Hani Gizbija.

– Najefikasniji način za rasterivanje ptica, koji se koristi na svim svetskim aerodromima je biološka zaštita uz pomoć dresiranih ptica grabljivica – kaže Hani Gizbi. – Da bi metoda sokolarske službe bila efikasna, mora da bude redovna. Na ovaj prirodan način, smanjio sam populaciju ptica na dva odsto u hangarima JAT “Tehnike”. Sve golubove koje moj jastreb uhvati, sakupljam u torbu i oslobodim ih na dvadesetak kilometara od aerodroma. Dovoljno je samo da ptice shvate da na prostoru postoji predator i one tu više ne dolaze.

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

beograd bec trajanje leta, razdaljina nis- bern, broj telefona niskog aerodroma informacije, aerserbija, avion do sejšela, wizzair brograd, voz beograd berlin, temisvar red voznje, pracenje letova air serbia, aeodrom nis, qatar airways open days 2013, avio let beograd gdansk, avion BG do Nisa, mail stbaijie com, wisser air, avionski karti skopje dortmund, avio karte za bratislavu direktan let, viz aer avio karte, air step novi sad, wizz sr bija, erserbia akcije, linijski taksi novi sad beograd, konstantin veliki aerodrom niš cenovnik, www smatsa rs, vremenski trajanje leta tivat beograd, prevoz od slavije do aerodroma air srbiha, wizz air serbia karte, airplane Milan to Belgrade red voznje, AIR ONE AIRLINES, avio let kopenhage nirnberg, јефтине авио карте, airone rs, red polazaka aviona iz brisela za beograd, direktan let beograd-basel, aerodrom beograd zene karti iz beograda, air srbija prodaja karata online, let nis frankfurt, nis aindhoven, karte iz dubaija za svajcarsku, pegaz avio kompanija, etihad srbija posao, airserbia 2 karte po ceni jedne, vizer avio karte nis, avio letovi iz nisa za njemačku, wizzer srpski, niski aerodrom konstantin, jat airways red letenja dolasci, avionski letovi beograd split, cena autobuske karte beograd pula, air one srbija, yhs-lavasoft, jeftini letovi do memingena, cene povratnih karata beograd tivat jun 2018, nikola tesla aerodrom beograd jutarnji let za Frankfurt, avion beograd-đenova, one air srbija, relacija beograd-newyork, pracenje leta Beograd NY, pegaz airlines, Avion Nis -Banja Luka, skywork beograd, wizzair srbija red letenja, avion beograd podgorica, nis aerodrom karte, beograd bove kad ima let sa vizar, beograd barselona autobus, emirates open day belgrade, nis berlin avion, autobus beograd dubrovnik, nis-solun avion, air serbia kancelarija beograd, Air Serbia rezervacija karata, airport morava, JEFTINO IZ BEOGRADA DO CIRIHA AVIONOM, redticket air serbia, red letenja iz Nisa, autobus varsava beograd, aerodrom nikola tesla beograd odlasci, cena autobuske karte beograd barselona, autobus beograd berlin, konstantin veliki info, novi letovi iz niša, aerodrom nis cene, letovi iz beograda za italiju, letnji period letenja dortmund nis, izgubljeno nadjeno beograd, avionska linija beograd njujork airserbia, vizair tuzla rezervacije, air serbija zaposljavanje, air srbija konkurs za kopilot, koliko traje let ataturk kanada, avion tivat kopenhagen, voz beograd solun 2012, air serbia dolasci, wizzair srb, slike aerodroma el prat u barseloni, autobus beograd minhen, odlasci i dolasci aerodrom konstantin veliki, wizz air temisvar rim, jeftine avio karte za evropu