Cheap flights

Categorized | Jat Airways

370 otkazanih letova Jat Airways-a u junu i julu

Jat Airways je zbog nedostatka flote bio prinuđen da otkaže veoma veliki broj letova iz Beograda. To znači da će automatski biti otkazani i odgovarajući povratni letovi ka Beogradu. Prema prvobitnoj informaciji Jat je juče otkazao 86 odlaznih letova tokom jula, ali je ovom broju letova jutros dodato i 40-tak letova do Tivta.

Prilikom istraživanja reda letenja nakon otkazivanja letova došli smo da saznanja da je i u junu (od 18. juna do kraja meseca) otkazan veliki broj letova. Prema uvidu u rezervacione sisteme došli smo do podatka da je ukupno otkazano 185 odlazna leta iz Beograda, odnosno ukupno 370 letova računajući i odlazne i dolazne letove. Sva ova otkazivanja su se desila gotovo neprimetno i u Jat Airways-u nisu smatrali da je o tome potrebno obavestiti javnost.

Red letenja je i dalje podložan promeni i Jat Airways će sigurno u narednim danima raditi dodatne korekcije. Osim što se mogu očekivati i dodatna otkazivanja, moguće je i da će doći do povratka pojedinih letova ukoliko bude operativnih mogućnosti.

Svi putnici čiji su letovi otkazani imaju pravo na besplatnu promenu datuma polaska u skladu sa njihovim potrebama i sa raspoloživošću slobodnih mesta na alterenativnim letovima. Preusmeravanje putovanja se vrši u dogovoru sa avioprevoznikom i isključivo uz saglasnost putnika. Ukoliko putniku čiji je let otkazan ne odgovora ni jedna od ponuđenih opcija koju mu predloži aviokompanija on ima pravo na punu refundaciju uplaćenih novčanih sredstava na ime aviokarte, na način na koji je uplatu izvršio i u roku od sedam dana.

Putnik čiji je let otkazan ima pravo i na nadoknadu štete u iznosu od 250 evra za letove do 1.500 km udaljenosti, čak i u slučaju da pristane na alternativni let. Pravo na odštetu putnik ostvaruje prema Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju. Ovaj zakon je usklađen sa evropskom pravnom regulativom. Putnik nema pravo na odštetu ukoliko je o otkazivanju leta obavešten najmanje dve nedelje od prvobitno planiranog datuma polaska.

Svi otkazani letovi

CIRIH (ZRH)

Otkazana su četiri polaska (19, 23, 28. i 29. jun) na letu JU 330 u 16:10 iz Beograda i JU 331 u 18:50 iz Ciriha. U junu su otkazana i tri jutarnja polaska na letu JU 332 u 08 časova iz Beograda i JU 333 u 10:40 iz Ciriha. Otkazani su polasci za 21, 22. i 24. jun. Tokom jula je ukupno otkazano 18 letova na jutarnjim letuovima JU 332 / JU 333 sa polascima u četvrtak i petak, dok je let u nedelju zadržan. Ukupno je otkazano 14 letova do kraja juna i 18 letova tokom jula.

MILANO – Malpensa (MXP)

Otkazano je šest polazaka iz Beograda (19, 20, 22, 24, 26. i 28. jun) na letu JU 416 i isto toliko povrtanih letova iz Milana (JU 417). U julu je otkazano čak 60% svih letova između dva grada. Od planiranih 27 odlaznih letova otkazano je čak 18.

PARIZ – Charles de Gaulle (CDG)

Otkazani su svi polasci u od 19. juna do kraja jula na letovima JU 242 u 13:55 iz Beograda i let JU 243 u 17:25 iz Pariza (ponedeljkom, sredom, petkom i subotom). Ukupno 48 letova u odlasku i dolasku zajedno.

TEL AVIV (TLV)

Jat je otkazao osam od planiranih 14 letova tokom jula do Tel Aviva.

ŠTUTGART (STR)

Otkazana su dva odlazna leta u junu (20. i 27. juna) kao i sedam odlaznih letova u julu (2, 4, 7, 14, 16, 18. i 21. jula).

LARNAKA (LCA)

Iako će Jat prema Kipru imati ove sezone osam čarter letova, on neće obaviti planiranih šest redovnih polazaka ka Larnaki. Ukupno 12 letova u odlasku i dolasku je otkazano (10, 12, 15, 17, 22. i 29. jula).

DISELDORF (DUS)

Letove prema Diseldorfu Jat otkazuje samo u junu (19, 22, 24, 26. i 28. jun). Nemamo informaciju da će biti otkazanih letova ka ovom gradu i u julu.

BRISEL (BRU)

Jat je otkazao osam od devet odlaznih letova prema Briselu do kraja juna, kao i devet od predviđenih 18 tokom jula.

ATINA (ATH)

Osim otkazivanja letova prema Atini Jat planira da na ovoj liniji koristi manji avion ATR-72 umesto ranije planiranog Boeing-a 737-300. U junu su otkazana dva polaska (20. i 30. juna) dok se u julu otkazuju polasci ponedeljkom (2, 9. i 16. jula).

BERLIN (BER)

Četiri odlazna leta je otkazano u junu (19, 23, 26. i 30) dok je u julu otkazano 13 od planiranih 26 odlaznih letova.

PODGORICA (TGD)

Jat je otkazao oko 10% svih planiranih letova prema Podgorici. Od planirana po tri polaska dnevno otkazan je po jedan polazak 21, 27. i 29. juna kao i 5, 6, 11, 13. i 18. jula. Po dva polaska u istom danu otkazana su za 3. i 10. jul.

TIVAT (TIV)

Umesto pet dnevnih letova ka Tivtu, Jat Airways će sve do pred kraj jula obavljati većinom po tri polaska dnevno. Ukupno 40 odlaznih letova manje će biti obavljeno iz Beograda ka crnogorskom primorju u sred sezone.

RIM (ROM) i SKOPLJE (SKP)

Jat je otkazao po jedan let u odlasku do Rima (23. juna) i do Skoplja (24. juna).

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

airserbia dane kondic, avionske karte za beograd jeftine za 200 evra, letovi bg-nis, vreme leta beograd goteborg, koliko treba avionom odbeogradado londona, wizzer dortmund, wizzerr jeftine karte malme beograd, aerodrom Beograd let za Sarajevo, air serbia split beograd, Koliko su daleko Terazije do Narodnih heroja 47, hamburg nis avion, flyth wizzer from skopje to goteborg, airone srbija, wizair cene karata povratnih beograd basel, avio karte nis hamburg, nis solun avio karte, letovi iz Atina-Beograd 22 mart, najpovoljniji taxi do aerodroma, air serbia monitor letova, aerodrom temisvar bec, niš-solun avio karte, ersrbija, konkurs za stjuardese 2013, easyjet rasporedi, serbiaair, kontakt telefon aerodrom nis, beograd atina voz, nis airodrum, autobus beograd zeneva, air serbia beograd zagreb let, avijo linija podgorica brisel, qatar airways open days 2013, nova linija bec nis vizz er, car konstantin aerodrom nis, wizz air letovi beograd larnaka, nis aerodrom red poletanja, beograd zeneva avion, niski aerodrom informacije, najjefiniji letovi, aerodrum u belgiji, air serbia avionska karta, tourism, srednja skola ana rs, jeftini letovi iz beograda, norwegian air shuttle beograd, avionske karte er srbije beograd podgorica, er serbia avio karte, BEOGRAD EINDHOVEN AVIO, solun avionom, smatsa konkurs 2013, aerodrom konstantin veliki, wizair beograd malta doplata za prtljag, wizz air sevilja, koliko se putuje avionom do malte, vizz air jeftini letovi bove pariz beograd kad su polasci, aerodrom nis mapa, erserbia, carter letovi za bec, air srbija beograd washington, airserbia istanbul, qatar airways serbia, konstantin veliki aerodrom, easyjet u beogradu, POLASCI AVIONA IZ BEOGRADA ZA IZRAEL, wizz air hamburg nis, wizz air mapa sedista, abmsada serbija berne, autobuski prevoz beograd marselj, 9septembar, direktan let beograd new york, evtini letovi od skopje, air qatar beograd, wizzair temisvar, beograd- peking turkish airlines, wizzair iskustva, wizzair cene karata, etihad predstavnistvo beograd, www airserbia rs, broj tel nis erodrom, aerodrom konstantin veliki nis, er srbija promotivni letovi, aerodrom nis srbija, karte za abu dabi air serbia, wizzair brograd, niš cirih raspored letenja, turkish airlines srbija, autobus od beograda do minhena, Koliko puta nedeljno LOT Airlines prevozi putnike iz Beograda, nis ohrid avion, info@olympic-airways it mail, letovi iz nisa za grcku, wiz air beograd dortmund, cena karte za voz od cikaga do vankuvera, let doha beograd, wizz aeir srbija rezervacije broj tel, dali qatar saobracaj od beograda do dohe, red letenja sa aerodroma konstantin veliki nis, wizz air nis memmingen, koliko traje let beograd malta, air serbia karte beograd milano