Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

taxi novi sad aerodrom, aviokarte na popustu u aprilu 2014 airserbien, pegaz avio kompanija, air serbia karte beograd milano, aer srbija let za pariz, air serbia cene karti, jat srbija rezervacija karata, wizzair letovi ka i iz beograd, air serbia za kinu, wizz, BEOGRAD ATINA AIR, erserbia, letovi za grcku, cene karata airserbia, cijena karata tuzla milano, agencija za zaposljavanje air emirati stuardese, air serbia aerodrom beograd, kombi istilik sistemleri az nova florida, jat aviokarta za london, qatar open day belgrade 2012, najjeftiniji autobuski prevoz do pariza, vizar letovi beograd memingen, bgd dubrovnik avion, nis ekspres red voznje nis ljubljana, airserbia ru, drektan let beograd new york, avio prevoz beograd novreska oslo, aerodrom nis, let za paris jat air, voz beograd milano, dubrave letovi, beograd oslo trajanje leta, beograd istanbul vazdusna linija, ceba karte autobosom ljubljana podgorica montenegro, Wizz Air Belgrade, Let beograd akaba, carter let za australia, AIR ONE AIRLINES, airsrbijakonkurs, norveska sutra polijetanje aviona iz splitai, www avtobusnu bilet za ohrid, avonski letovi moskva beogradna dan7 12 2014, avion belgrad-antalia-belgrad, avionski prevoz beograd tivat, nikola tesla aerodrom cenovnik karata, etihad airways arrivals abu dabi to dablin, jat lokal, letodskoljezaamsterdam, VOZ DUSSELDORF SERBIA, povoljne avio karte air serbia, naj hevtinija avijon karta za zirich, wizzair air beograd malme, letovi nica podgorica, jutub srbija, wizzair beograd nica, ajrodrum Nis, red voznje aviona, air serbia monitor, air serbia rs tel, carter letovi beograd za sochi 2014, kojim danima letovi i cena wizer se, posao airserbia, Bec frafurt, air serbia turkey, red letenja beograd- nis, red letenja na liniji beorad-krakow, izi djet, wizzair cekiranje, air serbia com, vizz air letovi iz beograda, tezina prtljaga na letovima air serbia, autobuske linije za norvesku, vreme trajanje leta iz Abu Dabija do Melburna, najeftiniji avionski letovi Sarajevo -Pariz, cjene karata air srbia, AIR SERBIA STAR ALLIANCE, er serbia rs, авио карте цене, letovi za ajndhoven od skopje, informacije aerodrom beograd, air serbia konkurs za stjuardese, avionski letovi beograd krim, avioni jat slike, beograd lucern vreme letenja aerodrom nikola tesla, na koliko destinacija trenutno leti flydubai, Ajhoven Beograd wizzair, prevoz do dizeldorfa vozom, cena prevoza airserbia, let stohlom beograd red voznje, beograd-amsterdam koliko traje let, red voznje aerodroma Frankfurt, uplata avio karte wizzer beograd pariz, AIR SERBIA posao beograd, letovi ya uganda, beograd toronto direktan let, prodajba na vesti i tehnika i masini balkan turist, airserbia crew konkurs, wizzair beograd basel, direktni letovi za linz iz beograda, cena avio karti jat beograd zadar