Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

jat erlajns amsterdam toronto, katar airvays beograd, niski aerodrom polasci, avio karte beograd malta, avio karte za stoholm sa norwegian breakaway, jat airways beograd, koliko traje let beograd podgorica, wizz air serbia, aviokarte beograd instabul akcija, niški aedrom zimski red letenja, wizair ninberg beograd, duzina leta tivat beograd, evtini letovi do bazel, AVIOKARTE BEOGRAD-MILANO, apr srbija, one air srbija, voz beograd nica, viz er carter letovi iz beograda, starosna granica za stjuardese air serbia, aedrom tuzla dolasci subota, koliko traje let od beograda do bangkoka, konkursi za stuardese, trajanje leta temisvar berlin, aerodrom nis red letenja dolasci, avionska linja svajcarska beograd, avionska karta podgorica- banja luka, flyairone beograd, avio karte nis bec wizzair, flyairone com, niskotarifni avionski let beograd berlin, vizzar promotivne cene, etihad konkurs, najeftinija avio karta beograd new york direktan let, qatar srbija poslovnice, qatar airways open day belgrade, najeftinija povratna karta Bg-stoholm, aerodrom car konstantin nis, let za maltu avionom, etihad konkurs za stjuardese, beograd ohrid voz, air berlin nis cene, www flyairone srbija, tel broj od aerodroma u stuttgartu za let za srbiju, prag beograd avio karte, VizAir srbija polasci iz beograda, avion tivat kopenhagen, malmo ajrodrom centar malmo, mail knez it, wizz beograd, nisko tarifni letovi, koliko dugo leti avion do ciriha, nis car konstantin aerodrom, Temisvar rim polasci, air srbia promotivne oktobar, wiz air stjuardese, air serbia crna gora, beograd do crne gore letenje, beograd-madrid-autobuski prevoz, beograd nica autobus, Autobuski prevoz Hanover Nis, linijski taksi novi sad beograd, air serbia beograd banja luka, broj telefona aerodroma u nisu, beograd stokholm voz, let beograd amsterdam trajanje, eftin, jat beograd minchen, aersrbija bodrum, aerodrom konstanti nis, Na koliko destinacija trenutno leti flydubai?, wizzair prodaja karata, bus menigen minhen, beograd antalya avio karte direktan let, AIR ONE AIRLINES, beograd krit avionom koliko vremenski traje, airserbia red letenja, avionski karti, lufthanza pomeranje leta, vizer linije ninberg beograd, airserbia konkurs, wizair kol centar, nis tivat avion 2012, Aerodrom Skopje Sletuvanje, slika aviona, fly emirates open day 2012 belgrade, emirates airlines beograd, air serbia polasci, nikola tesla informacije, aerodromski A smer, mail stbaijie com, serbia air cool centar, wizzar nis basel, red letenja air serbia, beograd holandija avionom udaljenost, dali postoji let tuzla nica, air serbia novi sad, srbija kina udaljenost, aerodrim nis, cene karti aersrbija, jat tehnika konkurs