Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

{searchterms}fly dubai airline, wizir air Paris Belgrad, Beograd Pariz vreme trajanja leta, air srbija februar, fly dubai srbija, air serbia plate, fly dubai beograd kontakt, beograd zadar avionom, serbian airways cena avuonskih karata, letovi iz beograda, visair aviokompanija, wizair beograd dortmund, air one srbija, nis varsava, autobus beograd split cena, red voznje avionom beograd dubaji, Najjeftiniji taxi do aerodroma nikola tesla, www airserbia com/zahtevi, putujmo jeftino baku azerbajdžan listopad, air serbia promotivne karte 2016, red letenja aviona air france from havana to paris, aerodromski red voznje, beograd bremen airserbia, aerodrom zagreb duzina piste, Jat informmacije, avojonski relaci za getmanija, www airsrbija, ##############, beograd atina bus cena karte, Beograd Kopenhagen ley decembar 2015, jeftin avion za tivat, beograd girona koliko traje let, vizer letovi ka parizu, norwegian air, airserbia call centar, air max vojnicke, letovi sa wizzairom, jat airways cijena karata, cena avio karata, koliko se putuje avionom od beograda do malte, jat red voznje dolasci, koliko kosta tiket belgrad hannover, letovi aviona za luton ENGLAND, norwegen air stockoholm beograd direkno, linijski taxi novi sad beograd, croatia airlines avio linije, airone beograd, karta do norveske cena, air sebria, aerodrom, bilete avion wizzi modele, Nabavka avio karti za USA - putovanja, wizz air beograd-beč vreme polaska letenja, croatia airline akcija karta za brisel, kopenhagen beograd avion, aerodrom konstantin veliki dolasci, evtini avio bileti od germanija, red voznje supe, wizair rs, wizer air, raspored letova Pg - Bg Air serbija, mail agrokonsalting-vivavet com mk, cene avionskih karata, avijo karte beograd kijev, 10 may milano belgrade fflight, jat red voznje, Avionska karta Bazel Beograd, nica beograd avion, budim za malta wizz air, airstep srbija, IATA airserbia, Beograd Stockholm madjarska avio kompanija red voznje, ey red leta geneva beograd, izijett, air srbija letovi thessaloniki-beograd, marsuta puta beograd nice, flyairone beograd, air serbia, cena autobuske karte beograd zadar, wizzar nis bazel miluz, avin beograd stokolm, evtini avionski bileti, udaljenost beograd kuvajt, jeftini letovi beograd milano, Uniforme qatar airwaysa, jeftine avio karte beograd nica, beograd dortmund autobus, ladjevci serbia, trajanje leta ljubljana podgorica, yhs-002, evtini avionski bileti za rim, avion beograd bazel, udaljenost abu dabi od melburna, niš internacionalni aerodrom, aerodrom nikola tesla cene karata do nürnberga, beograd atina letovi, otkazivanje leta, udaljenost brisela od beograda, wizzair poslovnica u beogradu, aerodrom konstantin nis letovi