Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

trajanje leta atina beograd, polazci za moskvu, aerodrom nikola tesla red letenja dolasci, autobus beograd dubrovnik, etihad predstavnistvo beograd knez mihajlova, Viz er polasci iz nisa, beograd antalija kilometraza, letovi Skopje belgrad, etihad kontakt, udaljenost brisela od beograda, www avionski previz Beograd Podgorica, izidzet geneva-Beograd, beograd goteborg cena karte, cena karata skoplje vizer, avio kompanija izi dzet, avionska karta air serbija, avion nis solun, kopenhagen beograd cena avio karte, erserbia com, red letenja podgorica beograd, jeftini letovi za štutgard od 15 1 do 15 6, easyjet geneva pour belgrad serbia kolko kosta bilet, tunis air beograd, temisvar endhoven avio karte, mail knez it loc:US, koliko traje let istanbul-soči, let iz nisa sa wizzairom, temisvar malaga 2012 jeftine aviokarte, aaedrom nis, beograd malaga avionom, airsrbijakonkurs, beograd frankfurt duzina leta, koliko sati traje let beograd belorusija, wizzair tuzla brisel, koliko traje putovanje beograd minhen, Wizz Air Serbia kontakt, гюмри катасров, konkurs za stjuardese 2013, lasta cena karata, letovi avina krasnodar-instambul -be-ograd, avionski karti vizaer, air serbia procurement tel, cjena avio karti moskva beograd, easy jet letovi iz beograda, sati vožnje avionom Beograd-Istanbul, jat airways cena karte za oslo, avionom beograd luzern, aerodromnis, autobus cena karte nis rim, www erserbija, er srbija redovni letovi, beograd stokholm trajanje leta, milano belgrade airplane airserbia, aerodrom beograd 20 august odlasci, avuonski prevoz do sidneja, koliko traje let sarajevo dubai, aerodrom beograd zene karti iz beograda, beograd kopenhagen avionom, privatne autobuske linije za hamburg, RED LETENJA BEOGRAD PODGORICA, air serbia belgrade milan, aerdrom tivat, one air srbija, niski aerodrom, skoplje basel red voznje, wizz air karta beograd do minhen memmingen, beograd zurich air, cena avio karte beograd - oslo, air serbia red letenja beograd to brussels, koliko kosta avio karta u jednom smeru Pristina Frankfurt, letovi beograd london, cena karte autobusom beograd sofija al italia, air srbija konkurs, beograd-catania let cena, predstavnistvo aeroflota u srbiji, skola za stujardese, kontrolor leta konkurs 2012, aerodrom oslo norveska, google airserbia stuttgart, alitalia serbia, čarter let beograd-solun 02 09 2014, dolazak aviona iz moskve, air serbia polasci, evtini avionski karti Malme-Skopje, wizzair beograd nica, beograd londom trajanje leta, skola za stjuardese stjuarte, Etihad Airways EY 6043, izy jets letovi, ajrodrom nikola tesla trzni centar ušce bg udaljenost, avioni od basela do beograda, aviabileti deshevle, letovi za ajndhoven od skopje, avo tiket prajs cikagominhen ohrid, flydubai serbia, karna4eta na kilo, er srbija red letenja aerodrom nikola tesla beograd, et Beograd - Dubrovnik, predstavnistvo airswis beograd, slobodne karte za relaciju Beogad-edmonton