Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

let avion ajnhoven beograd, tirkish airlines za cikago, aerodrom nikola tesla cenovnik, fly dubai kontakt telefon beograd, direktan let tuzla basel, avi karte za bec jat, nikola tesla aerodrom beograd - red voznje, voz beograd milano, koliko traje put autobusom na relaciji nis sokobanja, turkish air serbia, norwegian avio karte za kopenhagen, Wizzair com beobrad, air step srbija Knez Mihailova, da li postoji let direktan let beograd sofia, wizz air cene karata, air serbia tunis predstavnistvo, er srbia prodaja karata, beograd amsterdam letovi, beograd zeneva autobus, aerdrom nikola tesla prodaja karata, wiz air rs, jat srbija cenovnik, mapa kretanja aerodromskog autobusa u nisu, avionske karte za svajcarsku iz beograda, raspored letenja, cena prevoz skopje dortmund, autobus sarajevo do beograda cena, www er srbija prodaja karata, konkurs air serbia, wizard avioprevoznik, when do air serbia open, wizz air serbia, AIR SERBIA DOLAZNI LETOVI 21 01 2014, air serbia prtljag, let za firencu, er srbija red letenja, pegasus letovi iz beograda, razdaljina izmedju beograda i vasingtona, avioni iz malmöa za sarajevo i nostar wizzair, AirSrbija RS cene avionskih karata Beograd-Moskva, avion iz nisa za tivat, let geneva beograd, kombi prevoz beograd temisvar, avio kompanija air srbija plan dolazaka aviona, etihad airways beograd kontakt, AIRSRBIJA NOVI LETOVI, izi jet serbia, BELGRADE ALITALIA OFFICE, flay dubai u beogradu, letovi iz beograda za prag, airserbia zimski red letenja, wizaireindhoven do beogradu aviored, air srbija aerodrom, karta puta beca, kontrola letenja konkurs, do frankfurta avionom, aerodrom surcin istorijata, agencija wizzero, wizzair kontakt u beogradu, jevtini letovi relacija beograd munchen, polasci iz beograda avionom, dolasci iy pule avionom, wizzair za mostar, air serbia rezervacijae karata, promotivne avionske karte do stockholm, mail eplitalia com, autobuska linija holandija srbija, wiz air letovi, konkurs za stjuardese air srbija, swis beograd, konkurs ya stjuardese air serbia, Rd letenja Beograd Frankfurt, izi jet air milaNO, airserbia from abu dhabi to belgrade do u have tv, wiizair beograd memingen svi letovi, udaljenost izmedju gradova avionom, www airmacedonia net/tag/vizar-avionski-letovi/ Skopje -Berlin, avio letovi iz beograda za moskvu 11 mart 2014, konkurs za stjuardese air serbia, red vožnje avion prag beograd, air serbia contact, jeftini letovi za budimpestu, jeftine avio karte air serbia, camaleti tomcer erevani mockva, wizzair com srbija beograd krf, austrian airlines srbija, red leta beograd paris air srbija 23 april, Aerodrom Nikola Tesla Informacije cena karte za soci, www wizza aer germanija, air sbija karte 12 07 2014, basel miluz, air serbia kvar, avion beograd larnaka, air srbija konkurs za stjuardese jat, RASPORED LETOVA BEOGRAD MINHEN 16 04 2014, najeftinije letovi do berlina iz beograda, etihad serbia, aeroflot serbia, letovi beograd basel switzerland 10/06/2014, flydubai serbia