Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

srbia industry light aircraft, aerodrom nis red voznje, fly tivat montenegro-beograd, airserbia let za podgoricu, etihad airlines beograd, air serbia knez mihailova, virgin australia air serbia, svecka malme bolnica, linijski taxi novi sad beograd aerodrom, al italia srbija, Autobuska linja za norvesku, wizer raspored letenja, jeftine avio karte podgorica beograd, predstavnistvo tap portugal u beogradu, cena avio karte nis stokholm, naj evtini avionski karti, Aerodrom Nikola Tesla Informacije, austrian air Aerodrom Beograd, otkazivanje karte air serbia, evtini letovi za skopje, avion nis solun, wizjer iz beograda göteborg, konkurs za stjuardese etihad, prevoz air serbia bus, isi jet karti skopje pariz, wizzeravio, predstavnistvo air srbije u crnoj gori, wizzair beograd stokholm povratna karta, autobus od beograda do minhena, beograd atena cijena leta, air serbia kontakt podgorica, gde leti Air Serbia, kad se ocekuje prvi direktni avio let beograd -amerika, trajanje leta melbourne- abudabi, trajanje leta beograd sofija, beograf oslo vremenski duzina leta, Aerodrom Nikola Tesla Red Letenja, open day emirates 2012 belgrade, trajanje puta begrad sofija, koliko traje let Bgd- Abu Dabi, prodaja karata austria airlines, alitalija knez mihajlova 30, letovi nis split, air serbia red letova, avion budimpesta malta, bari beograd, jat red voznje, aerodromski autobus red voznje, skopje beograd malmo vizair, stutgart belgrad wizar, wizzair rezervacije, poljskoj avio kompanije zabranjen let lot, retacar in serbien belgrad, let za Newyork preko Minhena, avioletovi sarajevo brisel, wizz air jeftini let beograd dortmund, smatsa agencija za kontrolu leta prosecna plata, vizir nis konstantin, ##############, aikserbia rs, air srbija telefon, povratna avio karta do norveske, duzina ljet praga beograd, www airserbua com ostecen prtljag, najjeftinije karte washington ds beograd, mapa leta aviona beograd/telaviv, kojim danima u aprilu imaju letovi aisdhoven tuzla i povratak, charter let za nemacku iz beograda, wizz air srb, aerserbija, yhs-default, piloti air serbia uniforma, dolazak aviona iz Züricha 13 5 u Beograd, kipar wizzaer, avio tuzla istanbul let, vizer letovi nikola tesla, red voznje salzb urg beograd avionom, prevoz so konekcija, mail vesto gr loc:US, aviomm temisvar ftankfurt, skajskener r i m avio, flydubai i ref voznje za srbiju, aredrom Nikola Tesla, air srbija povoljne karte, ersrbija, koliko aviona ima air srbija, flydubai beograd adresa, trajanje leta srbija francuska, mapa niša aerodrom, wiz air beograd, beograd frankfurt nisko budzetni avioprevoznici, air serbia letovi za Dubrovnik, beograd ljubljana avion, cena avionske karte vizer beograd-stokholm, udaljenost vazdusnom linijom sofija malta, koliko traje let od abu dabija do pekinga, Akcija na berzi u Beogradu ajrodrom, air serbia cijene karata banja luka beograd, razdaljina tuzla hongkong, air srbija kupovina i cena karata avionskih