Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

avionska linija niš torino, nis solun avionom, wizz beograd, wizz air srbija cekiranje, voz beograd brisel, aerodrom nis broj, temisvar bec vizair cena karte, wizz air tidtabell, air srbija agencija, wizz flydubai surcin, nis eindhoven jeftino, ima li direktan let beograd kaljari, tuzla-zagreb wizz air, avi letovi beograd ninberg nemacka, aerodrom NikolaTesla dolasci iz istambula, wiz air beograd dortmund, Taxi Aerodrom Novi Sad Novi Sad Serbien, aerodrom nikola tesla cene karata, carter let beograd santorini, beograd sarajevo duzina leta, telefon aerodroma niš, polasci avionom 2017 beograd hannover, taksi novi sad beograd aerodrom, let beograd london u koliko sati, koja je putanja leta od frankfurta do sijetla, eftini letovi od skopje do brisel, emirates open day belgrade 2012, malta dolazak er srbije, norvegian belgrade oslo, taxi do aerodroma najjeftiniji, air serbia a319, air serbia otkazivanje karata, najpovoljniji taxi do aerodroma, aerodrom car konstantin nis polasci, emirates beograd konkurs, aviokarte beograd frankfurt los anđeles, aerodrom nis cirih, air serbija let nemacka, JATAIR BEOGRAD KIJEV, sirevi u cirihu, najeftinije karte od beograda do pekinga, aerodrom nis car konstantin veliki odlasci, air srbija beograd meka, Montenegro Airlines Red Letenja, BEOGRAD EINDHOVEN AVIO, zeneva beograd let, jevtine avio karte za genevu, autobuski prevoz beograd marselj, beograd antalija koliko sati leti avion, promotivni letovi beograd, er serbia avio karte, wizz air obuka za stjuardese u budimpesti, razdaljina beograd-soci, air srbija placanje karte, austrian airlines srbija, car konstantin aerodrom, let beogtad banja luka, autobuska karta beograd ohrid cema, avionska karta nis zeneva, od nisa do dubrovnika, avion bec beograd petkom, cena povratne avio karte beograd štutgart, air montenegro nabavke, cenovnik avio karata nis, qatar airways open day belgrade 2013, beograd singapur red letenja, avio karte beograd stokholm skavska, koliko traje let od zagreba do podgorice, bazel aerodrom miluz, beograd marsej autobus, duzina leta beograd podgorica, etihad pracenje leta, koliko traje let srbija-pariz, nis konstantin ajedrom, voz beograd dubrovnik, aerodrom tuzla rezervacija karata mail adresa, jeftin let bec podgorica airserbia, er srbuja beograd toronto, avio karte frankfurt beograd, vreme leta beograd šangaj, tezina prtljaga, red letenja aerodrom konstantin veliki, air serbija beograd keln, promocije airserbia, qatar airways beograd konkurs, kontrola leta beograd, red letenja air srbija, air serbia vreme trajanja leta ljubljana beograd, air serbija, aerodrom car konstantin red letenja, trajanje leta beograd kanada, jat airways red voznje, avion za rim polasci, broj telefona niskog aerodroma informacije, red vožnje beograd memmingen, beograd barselona voz, najeftinija povratna karta Bg-stoholm, letovi iz bg aerodrom nikola tesla, Koliko sati traje let budimpesta malta, air serbia zaposlenje