Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

kada ce wizzair leteti nis-goteborg, fly emirates konkurs u beogradu, yhs-lavasoft, trejanje leta beograd london, air serbia red letenja za baku azerbajdžan, air srbija red letenja brisel beograd, wizzair beograd, air srbija let is toronto za beograd, autobuske linije kragujevac beograf, air serbia beograd telefon za rezervacije, beograd temisvar udaljenost, easy jat serbia, Koliko kosta povratna vozna karta do norveske, 27 11 2016 odlasci london aer srbija, wizzair red voznje ajndhoven beograd, putnicki avion karavela u jatu, avio karte beograd pariz bove, amsterdam deograd 17 04, beograd minhen trajanje leta, izi jet air, srbija rlajs arodrom zh, wizz air srbija telefon, mapa niša aerodrom, amsterdam beograd let vremenski, AIRSERBIA email contact, air serbia red letenja Beograd tivat, putanja leta beograd doha, jeftine avio karte air serbia, avio bileti za maldivi, air serbia Beirut to zagreb povratna karta, avionski let beograd moskva 13:00, RED AVIO VOZNJE BEOGRAD PRIŠTINA, yhs-sgm_fb, wizar beograd dortmund, red letenja aerodrom Nikola Tesla a deseti juni, promena reyervacije wizz air, lend side restoran, avion beograd ćilipi, swiss airways beograd, srbia air mesta u avionu, trajanje leta beograd atina, aerodrom car konstantin nis, air step novi sad, redosled letenja gardermoen, alitalia rs, nis ekspres nis-minhen, otkazivanje leta, air srbija otkazivanje karte, beograd nica prevoz, airserbia ru, vreme leta nis atina, super avio karte rs, air serbia crna gora, polasci avionsli za PARIZ IZ BEOGRADA ZA 12 FEBRUAR, pegaz airlines, Avio Kompanija Wizz Air let Beograd Dortmund, aerodromi srbia, pracenje leta aviona melburn abu dabi, nis varsava, las ruedas del autobuska stanica podgorica, vizer letovi beograd memmingen, udaljenost beograda i malte, duzina ljet praga beograd, kontrola letenja konkurs, yugoslav avio, srbija popusti letovi, atina split avion ticket, wiser letovi iz nisa, duzina puta malta beograd, al italia srbija, er srbija tipovi avijona, tivat sibenik avio let, plata stjuardese u air serbia, easy jet belgrade milano, prodaja karata austria airlines, er srbija red letenja, let er serbia za hamburg iz beograda, beograd nica autobusom, red letova air srbija sa aedroma nikola tesla, aviobileti tivat beograd cena, www smatsa rs, qatar-beograd, wizzair beograd solun, zive legende na avionima, air serbia tickets, otkazivanje avio karte montenegro airlines, moguce destinacije sa morava airport, promena datuma leta wizz air, airserbia sydney, stockholm beograd red leta, vizer letovi nikola tesla, linijski taxi novi sad beograd aerodrom, mail ceynak com tr loc:US, nis aerodrom cene, flydubai Srbija, flyone, koje su dimenzije rucnog prtljaga, avioletovi sarajevo brisel, beograd nica avion, air srbija promocija