Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

koliko košta karta od pristina za svajcarska, qatar airways open days 2013, avio karte malta-dubrovnik, samalioti ru, albanija danska rezultat, cene karata aerodrom morava, najpovoljniji taxi do aerodroma, beograd frankfurt autobus, kiliko traje let beograd-barselona, wizair jevtine karte oktobar oslo, qatar airways open days belgrade 2012, avio karte za maltu, aerodrom niš br Tel Kontakt, air serbia monitor letova, konkurs za stjuardese montenegro airlines 2016, stjuardese u arabiji, prevoz od bazela do lionA, red voznje carter letovaza majorku, beograd hamburg utorkom autobus, uniforma er srbije, koliko traje let madrid istanbul?, airserbia let za podgoricu sutra, jatov autobus, voz od dortmunda do hamburga, airseria, put od beograda do san franciska traje, novi avion patnicko, air serbia predstavništvo crna gora, air serbia red letova, kada ce biti direktan let beograd new york, najpovoljnije do chichaga, tourism, duzina leta taskent bankok, letovi beograd barbados fly fly travel, trajanje leta beograd malta, aeir srbija broj telefona, avioletovi podgorica beograd aerodrom, airserbia tickets, test iz engleskog za air serbia, vizer povratna karta beograd endhoven, beograd lucern avionom, jeftine avio karte iz beograda, posao u abu dabijul, easyjet u nisu, wizer jevtine karte, vanredne okolnosti u vazduhoplovstvu, air serbia beograd podgorica red letenja, mail discoveryland cn, air srbija avio karte rezervacija, let beograd moskva traje, skopje-brisel autobuska linija, visair akcija pg milano, nemačka poslovi za medicinske sestre, најјефтиније авио карте, red letenja aerodrom nis, wiz srbija, letovi beč madrid, autobuske linije iz srbije za bosnu, 27 11 2016 odlasci london aer srbija, airone belgrado, prodaja karata austria airlines, wizz air aranzman nis malme, LETBEOGRAD MALME, trajanje leta dubrovnik london, karte avijona izbeograda stolklm, voz beograd stokholm, aerodrom car konstantin, red voznje, vozna karta bec hamburg, let zeneva beograd, red letova podgorica beograd, air serbia sarajevo beograd kopenhagen, jat airways red voznje, voz beograd minhen, airbus airsrbia, bus bg brisel, er serbia obuka sjuardesa, nis tivat avion 2012, beograd barselona trajanje leta, polasci letova beograd amsterdam, wizz iz malme, udaljenost sidnej bec, aerodrom u nisu car konstantin, airserbia fr, air serbia takse, letovi split novi sad, najeftiniji prevoz novi zeland, jat raspored letova, avio bieti skopj edhoven, nis bec avionom, red letenja roma beograd, sent galen aerodrom, beograd barselona voz, jeftine karte beograd stokolm jat, cena avio karte split beograd, yhs-mystartdefault, qatar open day belgrade 2013, wizzair letovi eftini karti od germanija, tuzla let za minhen septembar 2015, cekiranje karte forumi za airserbia