Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

aer srbija rezervacija, wiz kompanija, aerodrom nikola tesla povratna karta beograd moskva otkazane rezervacije, avtobusni bileti dublin sofia za 21 jli, beograd milano, aerodrom podgorica cijene karata za cirih, smatsa konkurs 2012, avionska karta za stohlom, kombi prevoz do splita, wizz air beograd bec, cena avionskih karti za norvesku, wizzair tirana goteborg cena karte, AirSerbia podgoricabeograd, paris putovanje cena, wwwVizz com, avionske karte nis salzburg, air serbia lubiljana belgrad, BEOGRADSKI AERODROM KUPOVINAKARATA, autobuski prevoz beograd nica, beograd split avio polasci, red letenja montenegro airlines, etihad srbija konkurs, Autobuska stanica aedrom bg, visair basel kontakt, air serbia kintakt, etihad airways careers beograd, avionski letovi wizer koln, wizz air beograd cirih, luton airport to london za beograd u decembru jeftine karte, wizzair beograd nica, beograd dubai jeftine karte, promotivni letovi aer serbia, red letenja odlasci wizzair beograd, porodicni letovi montenegro airlines, voz beograd zirih, airserbia red letenja za split 19 05 2014, kombi prevoz beograd pula, air srbija avio karte jeftine, 25 april air serbia, voz beograd bucharest polazak, red letova od berlin air, aersrbija novi sad, belgrade airport odlasci, avion iz nisa za tivat, fly dubai za zagreb, daljina vazdusnom linijom beograd moskva, fly niki cene avionskih karti beograd stockholm, cena karte do sarajeva, današnji polasci avina za ljubljanu iz beograda, jat travel leti za nish, evtini letovi za germanija, air serbia zaposljavanje, wizerair, kontrolor leta konkurs 2012, avionski prtljag, voz beograd warsaw, aerodrom-beograd, promotivni letovi erbasa serbia, red voznje za oslo, posao airlines srbija, karte iz beograda do podgorice, jat etihad, skener na aerodromu, serbia greece jeftine avio karte, zhaog@superred com cn loc:US, nis-basel autobus, aerodrom nikola tesla beograd berlin avio karte, avio prevoz wizziar, emirates airlines beograd, avionski saobracaj, AIR SERBIA seating Airbus Industrie A319, meksimalna tezina dozvoljena sa air stbija, AERODROM BEOGRAD KURSEVI, trajanje leta beograd moskva, let beograd amsterdam traje, najjeftinija karta za toronto, prevoz do istanbula, beograd bari avionom, wizz air beograd kontakt, cena avionskih karata, er srbija odlasci 23 05 2014, trajanje leta beograd minhen, red leta air srbija 23 april, wizar avio beograd pariz, aerserbia beograd, air skopje sletuvanje sreda od dizeldorf, Air serbia predstavnistvo Milano, kuferi za patuvanje, jeftine avio karte beograd nica, cekireanje on line wizz air trazi vizu za eu, avionski prevoz beograd bec ccena, kad imaju letovi sarajevo beograd, airserbia red letova, air serbia konkurs za stjuardese jat kontakti, www wizair beograd, AIR SERBIA DOLAZNI LETOVI 21 01 2014, cena avionskih karata jat, aeroflot miles on etihad, wizz srbija, novi red voznje aerodromskog autobusa u nisu