Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

nikola tesla aetodrom, air sebia beograd prag, airseria, voz do pariza, Mapa puta Beograd-Stutgart, avio kompanija izijet, air serbia dolasci avion, letovi split novi sad, er srbija letovi do rodosa, jat rekonstrukcija, airserbia konkurs, cene avionskih karata air srbija, aerodrom nikola tesla PRODAJA KARATA, jeftin avion za tivat, nis ljubljana autobus, www vreme trajanja leta od pariza do majamija, nis-solun avion, koliko se putuje iz istanbula do njujorka avionom, ww izzar menigen beograd minhen, avio kompanija izi dzet, niski aerodrom car konstantin, direktan let beograd new york, avio kompanija wizer beograd malmo, skopje split avtobuski prevoz, CENE KARTE 13 JUN ZA PARIZ, beograd ajndhoven cene karata, airserbia com kontakt podgorica, jeftine avio karte iz beograda jat, Budimpesta malta cena povratne avio karte, wiz air beograd djenova, vreme letenja beograd nis, qatar airways belgrade open day, lufthansa, air serbia red letova, koliko traje let beograd florida, jat arwais, avion zagreb nis polasci, fly air one beograd, aerodrom temisvar dolsci, srbija rusija trajanje leta, carter let malta beograd, beograd amsterdam trajanje leta, vazir preko bouve karte, ciji avion leti za catar iz beograda, aerodrom car konstantin, austrian airlines srbija, beograd brisel autobus, Koliko kosta povratna vozna karta do norveske, air one rs, air srbija red letenja direktan let iz londona, beograd zeneva avion, einhoven rezervacija karata, air serbia let za kanadu, let za memmingen, emirates srbija, wizzair prtljag, udaljenost vazdusnom linijom sofija malta, autobus nis zeneva, air serbia promotiv preise, evtini avionski bileti za rim, beograd beg banja luka bnx red leta, airserbien, autobus beograd kan, lufthansa aviocarte, cijena karte pirej santorini, duzina trajanja leta od rima do majamija, konkurs za stjuardesu beograd, najpovoljniji letovi beograd dortmund, air serbija akcija, aeroput kraljevina jugoslavija, niski aerodrom carckonstantin, NAJJEFTINIJE AUTOBUSKE KARTE ZA SLOVENIJU, avionska karta beograd taskent, cena avio karata beograd kopenhagen, smatsa konkurs 2012, skywork airlines beograd, jeftine karte wizir air, voz beograd solun 2012, trajanje leta beograd madrid, brisel ajnhoven, srbija kina udaljenost, air serbia plate, let cirih nis, vizer letovi od skopje, red leta sa wizzair od beograda do skavsta, cjena karte us open, beograd kopenhagen avionom, aerodrom nis polasci, serbiaairlines zagreb, lot ukida let za varsavu, prvi let za stuttgard iz beograda, tranzit kroz beogradski aerodrom, ajndhoven beograd wizz air trajanje leta, aerodrom nis dolasci, aviobileti warsava rieka, evtini avionski karti, kad polecu avioni za varsavu, air serbia sydney, Aerodrom Tuzla Letovi ZA Geteburg, Koliko treba avionom do Malte?