Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

beograd basel avion wizz air, www airserbua com ostecen prtljag, linijski taksi novi sad aerodrom, Autobuska linja za norvesku, cena autobuske karte beograd zadar, alitalia knez mihailova, predstavništvo AirSerbia broj telefona u Diseldorfu, air serbija, let vankuver franfurkt, let aviona QR232 Beograd Doha, letovi krasodar moskva, Wizz Air Skopje Letovi, cene cekiranog prtljaga kod wizz air, malta put avionom, aerodrom konstantin veliki u nisu red letenja danas, avio bileti skopje dortmund, wizz flydubai surcin, jeftin let bec podgorica airserbia, prag beograd avio karte, air serbia red letenja beograd to brussels, etihad beograd kontakt telefon, beograd solun voz, beograd zeneva avion, air srbija konkursi, let beograd amsterdam trajanje, airserbia karte akcija, avion srbiha, wizzair iskustva, red letenja niskog aerodroma, er srbija red letenja, aerodrom temisvar dolsci, cene karata aerodrom morava, nis hanburg avionom, low cost nis stokholm, air serbia ograničenje vrste prtljag, voz beograd nica, airbus a319 airserbia, trajanje leta beograd minhen, SLIKE AVIONA AIR SERBIA, wizer dubrave let za ninberg, wizzairserbia, nikola tesla aerodrom informacije, dali ima direktni let iz Srbije za Hamburg, vizair jeftine karte, beograd pula mini busom, Wizzair beograd istanbul, koliko se putuje avionom do malmea iz beograda, zirih majami swiss air, niski ajrodrom, Vizz Air polasci iz Nisa za Minhen cena, raspored sedista u vizar, Koliko sati traje let budimpesta malta, naj evtini avionski karti, beograd split kilometraza, tunis air cene karte za avgust Paris-Tunis, koliko traje let beograd malta, aerodrom nikola tesla cene avionskih karata, snimak u avionu dubrave berlin, air serbia ketering posao, carter letovi za bec, air serbia milje, konkurs za kontrolu leta 2013, kako naci red letenja iy nisa, beograd antalija trajanje leta, aerodrom beograf frequency, jevtine avio karte za genevu, tip avion air srbia amerika, koliko traje let beograd - sangaj, konkurs za stjuardese air serbia, aerodrum car konstantin nis, linijski taxi novi sad beograd, koliko treba da se avionom stigne do rima, beograd dubai letovi, letovi za geteborg iz beograda polasci air serbia, etihad karte, air catar serbia, flay dubay cene beograd dubai, airserbia pariz, air serbia dolasci aviona, duzina leta beograd london, plata kontrolora leta n aerodromu u NY, temisvar aerodrom dolasci, razdaljina od venecije do firence, pracenje leta wizer endhoven nis, Flayjat song, madrit barselona kolko kilometra e, Emirates open day in Belgrade, beograd berlin autobus, airserbia kopenhagen beograd, ceni na avio karti skopje alitalia new york 5 septembar, trajanje leta beograd barselona, koliko traje let hong kong doha, vizar tuzla studgart, srbija voz red voznje stranstvo avtobus, er srbija konkursi, avion za dubai, beograd atena cijena leta, air srbija dimenzije rucnog prtljaga, cena avionskih karti za oslo, koliko traje direktan let beograd njujork