Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

air serbia letovi za Dubrovnik, red letenja aviona beograd split u septembru, mail tcserbia com loc:US, airvejs serbia, vizer letovi ka parizu, avijo linija podgorica brisel, letovi od skopje za malme, aerodrom Nis rukovodstvo, udaljenost australije od srbije, er srbija red letenja aerodrom nikola tesla beograd, cene ulaznica rolan garos finale, apr air srbija, kada ce biti direktan let beograd new york air serbia airlines, duzina leta melbourne- abudabi, letovi wizair, air serbia adresa podgorica, najevtini avio karti, avuon beograd banja luka, vueling predstavnistvo beograd, polasci i odlazci za geteborg cene avio karti, air serbia rezervacija, wizz air promena e mail, cena vozne karte beograd oslo, air serbia miles, let kina srbija koliko traje, flydubai beograd telefon, CENA KARATA AERODROM NIKOLA TESLA, Koliko treba avionom do Malte?, let abu dabi- beograd, samaliyot, brisel beograd avion, wwwaerodrom nis, beograd skopje let, ljubljana tenerife trajanje leta, dubrovnik trst daljinar, beograd atina duzina redovnog leta, aer srbija red letenja aerodrom, pegasus air belgrard istanbul karta, avionski bileti eftini skopje dortmund, aerodrom nis-tivat, koliko traje let iz zagreba do sejšela, jat airways red letenja, trajanje leta beograd soci, er srbija zaposlenje, red letenja, raspored letova, jel ima let do stutgarta nikola tesla, airserbia com/ beograd-banjaluka, razdaljina izmedju sidneja i berlina, kada ce jat poceti da leti from beograd do new york, beograd-dubrovnik-red voznje, beograd atena cijena leta, Montenegro Airlines Red Letenja, niki lauda predstavnistvo u beogradu, beograd frankfurt nisko budzetni avioprevoznici, koliko traje let moskva Bg, direktorat civilnog va, red voznje supe, wizzair 107 u beogradu, koliko traje let beograd malta, belgrade doha, nemacka avtobusni prevozi, cena karte nis malme wizz air, medjunarodni dolasci nis, qatar airline pracenje aviona za dohu, wizz air elektronsko placanje karti, Tivat Beograd air Serbia karte, vizer letovi beograd memmingen, LOT Predstavnistvo aerodrom Nikola Tesla, kombi nis bern, bograd tivat avionom, red letenja nikola tesla odlasci za istanbul majami, vizair beograd bazel, avionske karte beigrad zagreb, WizzairGoogle rs Beograd Memmingent, etihad open day belgrade 2013, yhs-002, cena povratne avionske marte sofija malta za jul 2015, Koliko traje let aviona beograd-pariz, srbia air mesta u avionu, air serbija letovi, trajanje leta beograd antalija, liniski piloti bosna, wizz air beograd bazel, posao za pilote u flay dubaiju, najjeftiniji prevoz do norveske, sangaj -frankfurt trajanje leta, super avio karte rs, jat aerodrom, cene taksija u antaliji, air serbia prekoračenje po kilogramu, nikola tesla aerodrom informacije, air serbia karte beograd milano, trajanje leta beograd atina, avionske karte vizair kompanije beograd malme sveden, vreme trajanja leta beograd london, red letova, memmingen-beograd wizer let, stjuardese air serbia, koliko traje let atina podgorica sa air srbija