Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

niški aedrom zimski red letenja, linijski taksi do aerodroma, qatar airways open days serbia, belgrade london airserbia, jat direktni letovi, geterburg beograd km avionom, beograd amsterdam airserbia, london beograd trajanje leta, beograd dubrovnik avion, niski aerodtom, beograd pula avionom, aerodrom ladjevci, koliko traje let beograd limasol, kolko kosta avijo karta pristina istanbul, let beograd milan 14 Nov, avion od Nisa do austrije red voznje, nis meningen, aviogenex avio kompanija, flydubai serbia, airserbia kontakt, air berlin konkurs, airstep srbija, cene avio karata bari beograd, skola za stuardese, nis konstantin veliki aerodrom red letova, trajanje leta avionom amsterdam toronto, wizzair avio karte, beograd djenova trajanje leta, broj od nis aerodroma, promo cena leta bec podgorica airserbia, let za maltu avionom, broj telefona cool centar air serbia, aerodrom srbija tezina kofera, avionske karte za nemacku, abu dabi beograd duzina leta, fly dubai, jat kupovina katata, koliko sati traje let toronto cirih srbija, koliko traje avionom voznja do johanezburga, air srbija red letanje varsava beograD, cena avio karte nis solun, wizer jevtine karte, wizz air raspored letova za 6 mjesed od skopja, wwwair serbia com cena karata, red letenje za 8 01 2017 sa aerodroma konstantin veliki nis, ardrom nis, Aer serbia let beograd cirih, airone belgrado, najpovoljniji avijo letovi hannover beograd, air serbia call centar, aerodrom beograd beograd dizeldorf, air serbia konkurs 2016, montenegro airlines konkurs za kopilote, let beograd nev york, kontrola leta srbija, wizz air beograd rezervacije, pegaz avio kompanija, autobus aerodromski nis, najeftinije karte od beograda do pekinga, aerodrom car konstantin is, cene karti aersrbija, aerodrim nis, letovi vizera za stoholm, raspored letova od belgrade do podgorica air serbia, qatar airways new service belgrad, autobuski prevoz novi sad-amsterdam, vreme trajanja leta beograd pariz, airsrbija tabela putovanja, voz beograd pula, wizer avio karte, agencija goran avion, evtini avionski karti, avionska kartabg hamburgu, januar jeftine karte za hannover, zračna luka mostar raspored letelja, temisvar nica avion, let budimpesta malta koliko traje, belgrad ARODROM JEFTINE KARTE, cene avionskih karata air srbija, let za beograd, qatar airways open day belgrade 2013, jat aerodrom informacije, vizair jeftine karte, red voznje nis aerodromski, Qatar airvejs, adria airways red letenja, wizzair beograd stokholm povratna karta, New York - Beograd dolasci 2017 Air Serbia, aerodrom nis car konstantin veliki, fudeks beograd ankona, beograd dubrovnik autobus, ostecenje kofera na aerodromu, dali ce poceti letovi sa wizz airom sa niskog aerodroma za pariz, red voznje aviona beograd, koliko kosta povratna karta izdiseldorfa do beograda 24 septembar, beograd ohrid avion, razdaljina u km ulm minhen, geteborg - oslo razdaljina, nis-airport com, najjevtinije autobuske karte za bec