Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

New York - Beograd dolasci 2017 Air Serbia, Beograd minhenair serbia, cene avio karata nis bodrum, aerodrom diseldorf air serbia, avion srbiha, hamburg nis avion, skopje venecija autobus, vizer karte uclanjenje bg uslovi, avionski bileti skopje basel, agencija wizer, cena pomeranja leta, air serbija informacije, air serbia call centar podgorica, voz beograd dubrovnik, avio polasci iz nisa, glavna vazdušna luka turkish airlines-a, avio prevoz beograd stockholm sa vizzar, aerodrom car konstantin dolasci, airserbia london belgrade, kadaimaautobuskakartaa beograd marsej, beograd bec trajanje leta, jat red letenja odlasci, konkurs za stuardese, vizz air nis bern, najjeftinije avio karte iz beograda, broj telefona aerodroma nis, vizer skopje ajnhoven, etihad open day belgrade 2013, turisticke agencije avio kar5e, kontrola leta beograd, autobus beograd dortmund, wizzer srpski, jeftini letovi beograd za düsseldorf sa air serbia, niski aerodrom adresa, er srbija ted letenja nalta, air srbija beograd washington, airserbia banjaluka, red voznje aerodrom b smer, aerodrom Beograd let za Sarajevo, ad nis konstantin veliki, wizzerr jeftine karte malme beograd, aerodromski autobusi nis red voznje, jeftini letovi beograd bejrut, mail agrokonsalting-neda com mk, sediste jat, ajedrom nis broj telefona, najbolje mesto u avionu, flyairone srbija, www airserbia it, kombi prevoz do štutgarta, air serbia centrala, letovi iz nisa za grcku, avio karte za bratislavu direktan let, polasci avionom 2017 beograd hannover, air step novi sad, aerodrom nis car konstantin veliki red letenja, avionski prevoz od nisa do tivta, autobuski prevoz za dansku, avionska linija amstetdam zadar, aerodrom montenegro dolasci 15 12 2016, vizeer nemacka, airserbia com, rastojanje avionski njujork san francisko, jeftini letovi wizer ajhoven, aerodrom konstantin veliki nis odlasci, aerodrom konstantin veliki nis polasci za prag i cena karata, aerodrom car konstantin nis dolasci, aviokarte za Genevu, wizz air korisnicki centar, air serbia iz njujorka, aerodrom u abu dabiju, vizar karte sarajevo geteborg, 9septembar, kada leti avio kompanija Viser za Berlin i cena povratne karte, mail vesto gr loc:US, wuzz auir eindhoven nis, serbiaair, soko nanja cene smestaja i pasiona i polupansiona u hotelima u februaru, kontakt air srbija, www red letenja aerodrom, wizzair red letenja dortmun beograd, temisvar dortmund letovi, www waizzer london luton prishtin com, najjeftiniji letovi za bec, airone srbija, wizz air beograd nica, beograd tivat nedelja airserbija, airberlin konkurs, avio letovi iz nisa za njemačku, let iz beograda za dortmund najjeftinija ponuda, aerodrom beograd nikola tesla cene karte, UDALJENOS SARAJEVO TUZLA AERDROM, naj evtini avionski karti, wizair letovi iz nemacke ka srbiji, narodne novine nis, mail eplitalia com loc:US, airserbia stjuardese, beograd zadar autobus cena, geteborg - oslo razdaljina, airserbia