Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

avtobusi cirih beograd, eirsrbija, PREVOZ IZ BEOGRADA DO MADRIDA, Koliko kostaju avinske karte iz tuzle za amsterdam u oktobru, poslovnice air srbija u crnoj gori, wizzair beograd prag, wizar avio beograd pariz, aqaba iz beograda, avionski bileti za germanija, agencija aero gaga beograd, air serbija cena karte varsava beograd, serbiaair carearrsc, air serbia katra do amerike, madjarska barselona vizz karte, aktuelni polasci avionom iz beograda, raspored letovi beograd eindhoven, viz bouve aeroport, let za Nis, swiss srbija air, koliko prtljaga je dozvoljeno na letovima air srbija, evtini avionski bileti, povoljne avio karte air serbia, er jat srbija red letenja, morava aerodrum, avio red voynje beograd basel, turkish airlines-prestavnistvo beograd, mail stlitalia com loc:US, toplicin venac 19 lot, jat com Dortmund- Sarajevo, linijski taksi novi sad beograd, wizzer airlines, wiz agencija, nis zeneva avion, easyjet zeneva svajcarska, najjeftiniji letovi viza air, Serbian Airways, let beograd malta, carter letovi, stjuardesa air srbija, airserbia zurih bilet, aersrbija com, KOLIKO VREMENSKI TRAJE LET SRBIJA TUNIS, air srbija avionske karte za nemacku, vreme leta beograd-amsterdam, NAJJEFTINIJE AVIO KARTE ZA GRCKU, ceba karte autobosom ljubljana podgorica montenegro, avtobuski karti makedonija holandija, etihad airways arrivals abu dabi to dablin, Let beograd zeneva, air serbia prodaja avionskih karti nikola tesla, autobuski prevoz beograd warszawa, vizer red poletanja, prdestavnistvo katar ervejza u beogradu, konkurs za posao u etihad za kabinsko osoblje u srbiji, www letovi aviona nemacka beograd com, stjuardese airserbia, easi jet beograd, letalo beograd abu dhabi, avion beograd bern, letovi iz abu dhabi, do kad traje promotivna prodaja karata zagreb istanbul, jeftine karte from belgrade, lot aviokompanija srbija, voz beograd split red voznje, AIR SERBIA TELEPHONE IN MILANO AIRPORT, autobus iz beograda za sarajevo, sarajevi kopenhagen avion, Avio karte Skoplje Stockholm, air serbia beograd-frankfurt, aeroflot rezervacija karata, preporuceno pismo iz cikaga za kolko stize u srbiju, wizz air dolasci beograd, air serbia beograd kupovina karata, cena avbionskih karata beograde- malme, air srbija dani letenja beogradrim beograd, avio letovi iz beograda, pracenje aviona, swissair beograd cirih, razdaljina autobuska beograd aerodrom, uslovi za konkurisanje za stjuardesu air serbia, internacionalni prevoz sa busom srbija france, air srbija letovi za istanbul, paris beograd najjeftinije avionske karte, beograd dortmund wizzer, wizer avio skpoje, athens-beograd, avio jat, lufthansa airlines red etenja, airserbia a320, beograd milano wizzair, gabariti rucnog prtljaga u jatu, jat aerodrom informacije, red letenja beograd split, leti za tivat iz beograda, avio saobracaj srbija, jat airways konkurs za stujardese, avio karte beograd oslo 2-14, beograd napulj red voznje, beograd antalija trajanje leta, evtini avionski karti skopje-Basel