Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

konkurs za stjuardese eir srbija, uslovi za konkus u er srbija, avionske karte pariz bova, letovi iz nisa za solun, avionski let čikago- amsterdam 12 05 2014 under 16 as ova i 10 min, kako postati fequent flyer airsrbije, aviokartewizz air pariz, air serbija rs, qatar airways open day 2013 belgrade, konkurs za stjuardesu air serbia, aerodrummalme red letenja, Autobuske linije Sarajevo-Štokholm, wizz air karte za pariz, Adria Airways Pristina Serbia flights cancelled due to weather yesterday, avion iz tivta, www jat local, konkurs u etihadu, avion, leti za tivat iz beograda, avio karte polasci iz beograda za bordo, etihad airlineS-NOVI POSLOVI SRBIJA, air serbia fleet, jeftine avio karte za grcku, aerodrom beograd odlasci, beograd havana avio karte vreme leta, etihad posao beograd konkurs jul, autobuske linije bec srbija 30-31 12 2013, red letenja - pula - beograd, air serbia oslo-beograd, katar ervajz rezervacija kartedoha beograd doha polazak 4aprila 2014 povratak 18 aprila 2014, air serbia novi sad, airsrbija red letenje, niskobudzetni hoteli u grčkoj, aerodrom nikola tesla promotivne karte za istanbul, cene avio karata beogtad moskva, www wizair se, konkurs za stjuardese 2013, najeftinije wizzair karte za 22 avgust, wiz air jeftini letovi iz, Aire Serbia Reservation, avionom nis - ohrid, autobus iz wiene za hamburg, qatarairways srbija, raspored letova air srbija u aprilu, air srbija trajanje leta iz miami frankfurt, www air-serbia, aerserbija rs, cena avio karte beograd soci flay flay travel, www kada lete avioni iz dizeldorfa za sarajevo, letovi sa jatom, jelena citic air srbija, autobus za svedsku, airserbia uk, najjeftinije prevoz barselona, er srbija odlasci, beograd paris presedanje avion karte, lufthansa rezervacija leta, mubadala, rezaali@alialilaw com pk, beograd barcelona avionom, wizz air leti avionima, linijski taksi novi sad aerodrom, logo with the letters visoka, kojim danima leti wizz air iz beograda za rodos, autobusom do soci, jeftini letovi podgorica-beograd, airserbia stjuardese, www er air serbia rs, aerodrom nis slie, pegazfly, air serbia katra do amerike, autobus< beograd berlin sutra, air serbia 2013, doha red letenja, wizar letovi sofija-barselona, jat avio karte jeftine, letovi aviona beograd-amsterdam, autobusi prevoy do dizeldorfa, open day emirates belgrade, air serbia ljubljana beograd, etihad open day belgrade, najjeftiniji let za pariz avion, swissair telephone beograd kontakt, aerodrom nikola tesla prtljag, najjeftiniji prevoz putnika od novog sada do aerodroma, Aerodrom Varšava, serbia airways, wizzair com letovi beograd svedska, mesecna karta indjija novi sad, cene karata beograd moskvai i polasci jat, jat air srbija, air serbia informacije za karte, vizer air srbija, inqnatiri tomser, beograd minhen srbija air, cenata na avtobuski bileti skopje dusseldorf, avionski letovi sa jatom, voz beograd solun, red voznje aerodromski, letovi za london subota