Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

air srbija vreme beograd, prevoz do istanbula, wizz air karta beograd do minhen memmingen, jeftiniletovi za dubai, najeftini bileti za letovi, temisvar aerodrom, jeftini letovi za Berlin u januaru 2015, lot polish venac telefon, solun avionom, red letenja er srbija, Let beograd akaba, dali autobuska kompanija lasta ima relaciju beograd soci, avio karte hamburg nis cena, aerodrom konstantin veliki nis istorija, jeftini letovi za milano, lot airlines belgrade office, autobus beograd madrid, new airport control tower, red letenja air srbije za australiju 16 1 2015, vizar avio kompanija tuzla, air serbia beograd pozvati, avionske karte beograd podgorica, air serbia njemacka, air serbia red letenja dolasci, srbija košulja uniforma vojnicke shop srpske model maskirne uniforme m-93 - serbia com, wizzair beograd podgorica, jeftine aviokarte za hanover, air serbia etihad, autobuska karta beograd split autoprevoznik otisak cena karte, avjonske karte, Avionske Karte za Tuzla Beograd, svicarska aviokompanija swiss, etihard a 319 praćenje leta, vizar avionski letovi, wizair tuzla avio karte za januar 2015, qatar open day belgrade, air serbia jeftine avio karte, udaljenost u km lazarevac aerodrom nikola tesla, direkni avion Bec Tuzla, wizz air beograd zeneva, wizzair basel tuzla rezervacije, dolasci air srbija rs, letovi Skopje belgrad, avionska linija beograd torp, izidzet geneva-Beograd, usopen ulaznice cijena, red letennja airsebija, beograd split avionom, prevoz Beograd-Svedska, er srbija autobusi, avion zagreb marmaris, red voznenje ohrid-beograd, avioprevoz studgart beograd, kad veceras stize jat iz chiriha, beogradtivatavion, air one belgrade, avion beograd doha, Aerodrom sofija dolasci, easyjet belgrad, Kupovina Avionskih Karata za beograd dortmund cene, salter za cekirje wizz air, airsrbija novi sad, beograd-instambul vazdusna daljina, serbiaair com, naj jevtinija avo karta za cirih u narednih 10 dana, www airserbia com odlasci, kombi šrevoz do soluna, pegaz avio kompanija, autobuski prevoz beograd minhen, Air srbija podgorica beograd, aerodrom tuzla linija wis aero do dortmunda i nazad, airserbia com, karta Washington cena, vreme trajanja leta beograd amsterdam, let za melbrun rs, Belorusija minsk vozovi za beograd, air serbia poslovi, air srbija let 331, vizair budapest geteborg, kakvi su wizz air avioni, VIZZ AIR BG-EINDHOVEN, air srbija zaposljavanje, karta nis aerodrom, air srbija zagreb, rezervacijaaviokarata sa er srbijom podgorica frankfurt, air serbia red letenja podgorica, earserbia, direktni letovi beograd minsk, dolazak aviona iz beograda u cirih 30 06 2015, avio karte beograd stoholm za decembar2014, skola za stujardese, koliko se putuje avionom do tunisa, cena prevoz skopje dortmund, larnaka jeftini letovi, malmo nis wizzair, wizz leti iz nis, nostrifikovanje diplome stutgart, koliko traje let od kopenhagena do grenlanda, red voznje jatovih autobusa, kilometraza novi sad johannesburg