Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

kontrolor leta aerodrom banjaluka, vizz air letovi iz beograda, Avion Beograd - München, beograd oslo autobusom, wizzair iskustva, airstep knez mihajlova, air serbia zagreb beograd, visair beograd london cena, bove letovi cene karata, Let podgorica london koliko traje, etihad beograd kontakt, Odlayak aviona iy Beograda, aeroflot and air serbia, flyairone srbija, flyairone, wizzair rezervacija leta, cekiranje bilet, karta severne afrike, red letenja er srbija, kolko kosta voz iz auzburga do dizeldorfa, kopenhagen avion karta cena, Koliko vremenski traje let od instambula do barselone, beograd rim flight, aerodrom nis kontakt, povratna karta beogradvzeneva, eir srbija beograd skoplje karte, voz srbija nemacka, airserbia izgubljen prtljag, zagreb vozni red vlakov, air serbia openday, postoje li letovi pariz podgorica nis u 2014 god, cene avio karte beograd oslo, rezervacija avio karata jat, DANASNJI LETOVI AVIONA IZ VASINGTONA ZA MOSKVU, letovi iz abu dhabi, beograd pula voz, avio znak sr, cena prevoza airserbia, wizzair iz beograda, koliko se vozis avionom od beca do sarajeva, wizzair srbija jeftine karte za beogradi iz bg, banjaluka-antalija kilometraza, aviobileti moskva belgrad [beg], apr beograd, airserbia kupovina karata, let srbija varsava decembar, cene avio leta, avionske karte beograd podgorica, avijo banja luka, airserbia contact, cena karte beograd oslo, avion zagreb Beograd, autobus beograd zeneva, montenegroaerlins najjeftinije karte, beograd napoli avionske karte, avion beograd Ankona, beograd dubai letovi, koliko vremenski leti avion od beograda do tivta, cena aviobileta v praha, air serbia brussel zagreb, jeftine karte iz tuzle za bazel, kontrola leta konkurs, air serbia monitor, aviabileti deshevle, air srbija konkurs za rad obezbedjenja, povratne aviokarte Beograd Barcelona, agencije koje lete direktnim letom beograd soci, avio karte zagreb ho shi min, udaljenost vazdusna kipar vienna, Beograd-Marsej avionska karta cena 2015, aerodrom nikola tesla promotivne avio karte za moskvu, авио карте, etihad srbija, bec najrobi avio, beograd paris presedanje avion karte, airserbia toronto, let za maltu, beograd dortmund trajanje leta, wizz air beograd minhen, avionski bilet ohrid malme, air serbia dimenzije rucnog prtljaga, polasci za maltu iz bugarske avionom, air srbija rs, cekireanje on line wizz air trazi vizu za eu, air serbia jobs, WWW AIRSERBIA COM LB, paris-beograd najeftinija aviokatra, bileti iz kipra do rossii, direktan let beograd tallinn easyjet com, beogradski aerodrom, red letenja wizz air beograd stokholm, sebiaair, avion zagreb beograd srbija air, wizzair beobgrad jeftine destinacije, red voznje belavia tivat-minsk, WIZZAIR RED LETA, wizz air contact serbia, google let iz instsnbula za baku, eysi jet rs letovi iz beograda, beogratski aerodrom dolasci iz memingena