Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

avionske karte iz beograda za oslo, soci instambul avionom, mapa puta nis istanbul, Aerodrom let 246 cena povratne karte, avionske karte nis salzburg, trajanje leta beograd atina, koliko traje let beograd brizben, wizzair beograd contact, erserbia promotivne karte, jatskopje, beograd -tokio aviokarte, germani winks prtljak, jeftino beograd podgorica flight, beograd prag cena, wizard avio prevoz, jeftini letovi za sangaj, aerodrom kastrup cekiranje karte, red voznje doha frankfurt, autobus nis makedonija, aerodrom nikola tesla beograd dizeldorf cena, mail vesto gr, red voznje taksija rent a car u beogradu na aerodromu, air serbia london to belgrade flights, STJUARDESE za AIR SRBIJA, wizzer prevoz, Fly Niki srbija, mail tcserbia com loc:US, belgrade - vienna cela povratne avionske karte, avionske kate od pariza 442 do beograda, ticketing1@generalturist mk loc:US, beograd - geteborg avioprevoz nikola tesla, wizz avioni, cena karana avionom za podgoricu, promo avio karte airserbia, linijski taxi novi sad beograd, wizz air cene karata, kombi prevoz za podgoricu cena karte, air srbija zaposlenje, air lift letovi iz beograda, airserbia prodaja karata, airserbia beograd rim 6:50, www airserbien com, vozne karte beograd bar juli avgust 2014, jat red letenja odlasci, Aerodrom nikola tesla plan letenja, jat airways adler beograd, etihad avio kompanija sediste u beogradu, avionski let čikago- amsterdam 12 05 2014 under 16 as ova i 10 min, easyjet flights from belgrade, glavna vazdušna luka turkish airlines-a, airserbia avio karte iz beograda za kopenhagen, skola za stjuardesu, kopanjija madjarska avijonska linija, olympic air beograd, air serbia odkayivanje leta, AVIONSKA LINIJA PRAG BEOGRAD, polasci za nemacku avonom od skopije i nis, turkish letovi iz beograda new york, air serbia stjuardese, serbiaairway com, direktan let u decembru cirih nis, beograd-dizeldorf kilometraza, danas poletanje air/serbien, aerodrom karta u jednom smeru, kilaza za prtljag avioletova, beograd-stuttgart, pegaz istambul, koliko kosta karta za katar, Beograd - Cirih od 177 €, karta za avion chicago, airserbia linija beograd-ljubljana, avionske Karte Iz Beograda do chicago, prevoz iz krusevca za berlin, barselona -Minhen-vreme trajanja leta avionom, avion beograd geteborg, igrice avioni putnicki sletanje, kilometraza sochi-beograd, aedrom krf, yahoo, cenovnik usluga air serbia, tuzla ajhoven, Air France Srbija, air serbia karte beograd milano, avioni jat slike, nis bec prevoz, avio saobracaj srbija, let diseldorf-beograd, letovi iz budimpeste za dubai, turisticka agencija pegazus, mistral air srbija, air srbija zaposljavanje, AUTOBUS BEOGRAD ATINA, flydubai cena karte, online check in airserbia, air serbia novi pocetak, konkurs za stjuardese septembar 2014, broj cal centra jata iz inostranstva ili erserbia, wizz air beograd telefon pitanja, jat airways prodaja karti, najjeftiniji avio karte atina