Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

beograd varsava voz, belgrade new york direktan let, polasci aviona iz beograda, авио карте београд малага, avio karte Zeneva Nis, avionski karti od germanija za makedonija, airserbia guest, wizz air red letenja iz larnake, beogradski aerodrom red letenja, vreme letenja beograd nis, air serbia salter airodrum cirih, besplatan upgrade air serbia, beograd dubai letovi, prag beograd avio karte, aerodrom nis kontakt tel, www air serbia rs, cena avionske karte vizer beograd-stokholm, red vožnje aerodrom zagreb 04 01, wizzair korisnicki servis srbija, swiss air srbija, let yu 112 za sarajevo putanja, red letenja beograd duesseldof, kako nabaviti jetinije karte za let zurich zadar, ey071 airplane etihad, konkurs za stjuarte, voz beograd palermo, air srbija broj telefona, privatne autobuske linije za hamburg, air srbija nabavka b777, air serbia pravilnik, er srbija promo karte za pariz, serbiaairlines zagreb, let kina srbija koliko traje, duzina leta taskent bankok, let beograd amsterdam trajanje, beograd santorini grcka red voznje avionom, cena avionske karte do australije airserbia, autobus beograd kan, vizer nis, jat airways beograd red letenja, swiss sarajevo zurich red letenja, nis memingen red voznje, salzburg zadar red voznje, bove beograd, red leta wizzer nis malme, Wizz Air Beograd-zurich, avionski bileti skopje rim, ##############, zdravstveni pregled za kabinsko osoblje, avionski prevoz Begrad Barbados, Koliko kosta najeftinija povratna karta do norveske, air serbia email contact, Serbian Airlines and CeO, povratna karta iz nisa za eindhoven wizer, let cirih sangaj, vizer cekiranje, izi jet, qatar airways open day belgrade 2013, aerodrom nis wizer, AirSerbia SLIKA AVIONA, airone beograd, skaj skener avio karte, air serbia bus prevoz, Kada pocinje konkurs za stjuardese u Air Serbia 2016, aerodrom beograd beograd dizeldorf, mail eplitalia it, qatar airways swrbia, flyairone srbija, kontrola letenja konkurs 2012, let beograd atina trajanje, cena avio karata, RED LETENJA WIZ ERA, jastrebovi aerodrom, air serbia red letova, aerodrom abudabi, avionski karti skopje rim, srbija kina udaljenost, wizair cijena prtljaga, cеnа niš kеln аvijonskа kаrtа, trajanje leta beigrad dubai, aerodrom srbija do amerike cena karte, aerodrom beograd odlasci, beograd atina voz, wizz air sajt, podgorica beograd red letenja, air srbija povoljne karte, nacionalni dan qatra, gde ogu da se kupe karte wizzz u beogradu, air serbia srbija, Cijene leta na relaciji Tuzla-Dortmund u aprilu, KOLIKO JE SATI U SEVERNOJ AMERICI, letovi iz srbie za hanover, red letova air srbija sa aedroma nikola tesla, air serbia tickets, geneva svajcaraka, avio karte melburg let 6043, ural flights to belgrade, praćenje leta alitalia rim torino, beograd eindhoven autobus cena, provera leta air serbia