Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

jeftine avio karte za evropu, wizair sverige til bosnia, aerodrom car konstantin nis polasci, etihad konkurs za stjuardese, red letenja jat odlasci, koliko traje let istanbul dubai, aerodrom nikola tesla cene karata, aerodromski autobus nis, avionske karte viz air, aerodrom konstantin veliki nis odlasci, dolasci aerodrom beograd, wizzair polasci iz beograda, letovi bg-nis, avionom beograd luzern, linijski taxi novi sad beograd, aerodrom nis telefon, avio bileti za germanija, jat su port, vizer karte uclanjenje bg uslovi, wizzer evtini letovi, air serbia avionska karta, vizair letovi za Stockholm, pegasus belgrade to istanbul november, podgorica beograd air serbia danas, pracenje leta, wizz air srbija kontakt, skoplje red letenja, Flydubai, avionske karte za norvesku, koliko traje let sofija malta, beograd-madrid-autobuski prevoz, letovi za ameriku, KOLIKOTRAJE LET BEČ TORONTO, wizz air obuka za stjuardese u budimpesti, aero flot let moskva beograd, vizz air za svajcarsku, pracenje leta zeneva beograd, berlin wizz air polasci iz Nisa, niskotarifni avionski let beograd berlin, fly air one srbija, nikola stankov, airsrbija tabela putovanja, wizari letovi, nis aerodrom cene, telefon broj od prestavnistvo za flug srbije u stuttgart, kolko traje let do sangaja, ima li u planu wizz air nove linije da otvora za podgoricu, air serbia beograd split, London-koliko sati, wwwaerodrom nis, wizz air na srpskom, polasci aviona unisu, er srbija promotivni letovi, koliko traje let beograd istanbul, aerodrom u abu dabiju, cenovnik avionske karte budimpesta edmonton, airserbia konkurs, montenegro airlines prava putnika, let iz beograda za aqaba, let beograd nev york, nis konstantin ajedrom, aerodrum car konstantin, evtini avionski karti, vizer avionske karte od beograda do holandije, airserbia avio karte, mail tcserbia com loc:US, WIZER LETOVI, alitalia serbia, arodrom niš kontakt prodaja, najjeftinija karta za toronto, air serbia odlasci, air serbia banjaluka beograd, red voznje aviona, adria erveyz zapošljavanje kopilota, polasci aviona iz bg za cirih, emirates srbija, tivat nis let, wizair niš eindhoven, aerodrom car konstantin is, aerodrom konstantin nis kontakt telefon, air serbia avionske ka, udaljenost od Stutgarta do Diseldorfa u kilometrima, flaydubay sarajevo, jat avio karte, najevtini avionski karti Skopje Ajnhoven, vizz air jeftini letovi beograd bove, kontrola letenja sofija dubai, fudeks paris pozarevac 19/10/2017 u koliko sati stigo pozarevac, red letenja valeta, abu dhabi to belgrade peak season, beograd do crne gore letenje, kojim danima er srbija leti na maltu, beograd doha avion, soko nanja cene smestaja i pasiona i polupansiona u hotelima u februaru, temisvar beograd flüge, koliko treba avionom odbeogradado londona, flyniki beograd, wizair red letenja iz nisa, qatar srbija poslovnice, eftini letovi od skopje wizzair