Cheap flights

Turkish – Beograd – New York

Zahvaljujući promeni reda letenja na liniji Beograd-Istanbul i uvođenju drugog dnevnog leta, Turkish Airlines je u prilici da putnicima iz Srbije ponudi mnoštvo novih letova iz svoje razgranate mreže.

Pored boljih veza do tradicionalno traženih azijskih gradova, Turkish će ponuditi i neke nove destinacije. Novi gradovi do kojih je moguće putovati preko Istanbula su u Severnoj Americi: Njujork, Vašington, Čikago, Toronto i Los Anđeles.

Prednost Turkish Airlines-a u odnosu na druge aviokompanije kada su ove destinacije u pitanju je izuzetno kratko vreme koje putnik treba da provede na istanbulskom aerodromu “Ataturk”. Konekcije sa pauzom od nešto preko jednog sata su sasvim dovoljne da se obavi prabacivanje iz jednog u drugi avion. Međunarodni transfer na istanbulskom aerodromu je veoma jednostavan. Turkish Airlines za letove do Beograda koristi međunarodni terminal, koji predstavlja jedinstvenu celinu. Iako je velika udaljenost od prvog do poslednjeg gejta, oni su svi spojeni dugačkim jedinstvenim holom i poređani su po pravilnom redosledu: jedan iza drugog. Isti deo terminala za internacionalni saobraćaj koristi se i za letove prema Severnoj Americi.

Na polasku iz Beograda putnici i njihov prtljag će biti čekirani za celo putovanje do krajnje destinacije, tako da im po dolasku u Istanbul jedino preostaje da provere da li je bilo promene gejta za ukrcavanje i da se zapute u pravom smeru. Aerodrom je dobro obeležen i bogat ugostiteljsko-trgovačkim sadržajima, tako da je u pauzi moguće popiti kafu, osvežiti se ili obaviti kupovinu.
Povoljno do Njujorka
Najpovoljnija konekcija i po ceni i po trajanju putovanja je prema Njujorku. Turkish leti do aerodroma JFK dva puta svakog dana, a konekcije iz Beograda su moguće u odlasku ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom. Iz Beograda je potrebno krenuti jutarnjim letom (u 9:20) za Istanbul, odakle se može posle samo 65 minuta nastaviti putovanje ka Njujorku. Povratak iz Njujorka je moguć utorkom, sredom, četvrtkom, subotom i nedeljom, sa polaskom u 5 minuta iza ponoći. Prema redu letenja avion sleće u Istanbul u 16:45, a nastavak putovanja ka Beogradu je moguć već u 18:35. Ukupno trajanje putovanja je oko 13 sati u svakom smeru. Cena povratne karte na relaciji Beograd-Istanbul-Njujork (JFK) iznosi od 620 evra sa uračunatim taksama. Na ovu cenu treba dodati i nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od načina i mesta kupovine.

Jutarnjim letom iz Beograda do Istanbula (09:20 do 12:00) se stiže na vreme za dalje letove prema Severnoj Americi koji  poleću jedan za drugim:
Cene povratnih aviokarata *
Njujork     od 620 €
Vašington     od 776 €
Toronto     od 787 €
Čikago     od 790 €
Los Anđeles     od 850 €
* Sve cene su sa uračunatim taksama, bez nadoknade za izdavanje karte

Letovi za Njujork iz Istanbula kreću u 13:05 i 18:35 svakog dana, za Vašington svakog dana u 13:10, a za Čikago u 13:15. Letovi za Toronto su u 13:15 ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Trenutno jedini grad do koga ne postoji konekcija u jednom danu je Los Anđeles. Svakodnevno u 12:45 iz Istanbula kreće avion do Kalifornije, ali je to 15 minuta ranije nego što je nepohodno putnicima iz Beograda, zato oni moraju da krenu u Istanbul prethodnog dana uveče, letom u 20:20.

Turkish Airlines svim svojim putnicima koji nemaju konekciju u istom danu obezbeđuje smeštaj u hotelu. Putnici treba da se jave na hotel desk na aerodromu gde će dobiti vaučer za hotel.

Ukoliko imaju mogućnosti da napuste aerodromsku zonu, ako im nije potrebna viza, mogu zatražiti smeštaj u hotelu u gradu. U ostalim slučajevima dobiće prenoćište u nekom od aerodromskih hotela.

Povratak iz Los Anđelesa je daleko povoljniji. Letovi su dobro povezani i celokupno putovanje traje 16 sati.

Karte do severnoameričkih gradova se mogu kupiti u svim turističkim agencijama, u predstavništvu kompanije u Beogradu (Knez Mihailova 30/V) ili online preko sajta Turkish Airlines-a.

Za letove do Severne Amerike Turkish Airlines koristi širokotrupne avione Airbus A330 i A340 u kojima postoje tri putne klase: ekonomska, komfort i biznis klasa. Za let do Njujorka, Toronta i Los Anđelesa koristi se i avion Boeing 777 u kome pored tri osnovne klase postoji i prva (First) klasa.

Turkish Airlines je poznat po izuzetnom keteringu za koji je osvojio brojne nagrade, a što se tiče zabave tokom leta tu je takođe korak ispred ostalih. To će biti prva evropska aviokompanija koja će putnicima na transatlantskim letovima ponuditi bežični internet i televiziju uživo.

Incoming search terms:

Leave a Reply

AirSerbia Facebook

Random Search Terms

trajanje leta beograd minhen, etihad rs, zastupnik avio kompanije tap u beogradu, udaljenost basel zurich vreme prevoza, vreme trajanja leta beograd atina, skola za stjuardese, geneva svajcaraka, airseria, areodrom nis, air serbia avionske ka, jat karte, beograd gerona trajanje leta, air serbia shuttle belgrade, holandija malezija let traje, posao aerodrom car konstantin, air serbia catering posao, niš ekspres cenovnik, koliko je autobusa karta berlin malme, jeftine avionske karte za podgoricu, Jat Cene Karata, aerodrom nis red letenja dolasci, red voznje aerodromski B, air one serbia, Air Serbia red letnji red letova Berlin Beograd, vizer avio karti skopje brisel, vesti dolazak a330 u airserbia, gde mize da se kupi jevtina karta za brisel, fly emirates srbija, srbija amerika vremenski avionom, wizzair jeftine karte beograd malmo, cena na avionski karti od skopje za new york, srbija kina vremenski let, aerodrom nis rezervacija karata, nemačka poslovi za medicinske sestre, aerodrum nikola tesla odlasci, beograd amsterdam airserbia, snimak u avionu dubrave berlin, pracenje aviona na letu brisel njujork, wizer beograd Hamburg petak 23 9 2016, air serbia beograd banja luka, flydubai Srbija, avio karte beograd malta, ana rs stjuardese, avionska linija niš ninberg, beograd marsej bus, letovi engleska srbija, Er srbija letovi za grcku, belgrade new york direktan let, wizzair red voznje ajndhoven beograd, air serbia ред летења, let aviona QR232 Beograd Doha, slike aviona po noci, kontakt telefon air srbija filijala, fly dubai srbija, let beograd abu dabi vreme, wizzaer letovi, air serbia rezervacija, air srbija dimenzije rucnog prtljaga, air serbia pravila, cena avionske karte bg podgorica, etihad beograd konkurs, tezina prtljaga, medjunarodni dolasci nis, ulm minhen udaljenost, beograd hamburg avio prevoz, aerodrom beograd cene karata, wizzair srbija kontakt, koliko traje let oslo-beograd, wizair srbija nis, aviokarte budimpesta kuala lumpur, air serbia miles, Aer serbia let beograd cirih, wizz air promena putnika, aerodrom niš br Tel Kontakt, er vizer skopje, Fly Emirates beograd, koliko traje let istanbul dubai, letovi avionom beograd sant galen, kontrola letenja konkurs 2013, www wizair rs, telefon broj u Beogradu Air serbia, karte beograd amerika, wizir air, nis-atina kilometra, Airbus A320 zeneva beograd polasci, red letenja prva klasa, koliko kosta avio karta beograd bec, wizz air beograd eindhoven, vreme leta za dubai 09 01 2014, autobuska karta beograd minsk, u koliko sati polece wizerov avion za london 3 maja 16 sa aerodroma u beogradu, razdaljina ankona milano, fly emirates konkurs u beogradu, emirates srbija, niski ajrodrom cene, beograd tivat na akciji, beograd hong kong air serbia, Direktan let Nis, do kojih gradova lete avioni iz nisa do nemacke, avionske karte za nemacku air serbia